Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Âşıklar mekânı: Arafat

Hz. Adem ve Havva anamızın, cezalandırılmak için, dünyanın ayrı ayrı bölgelerine gönderildiği biliniyor. Hz. Adem Hint taraflarına, Hz. Havva ise, Cidde'nin bugün bulunduğu yere gelmişler. Zaten Cidde, ismini, "Babaanne" (Cedde) kelimesinden alıyor. Araplar, "ana" yerine, Hz. Havva için "Babaanne" sıfatını kullanıyor. Türkiye'deki "atalarımız" anlamındaki "ced" de aynı kökten geliyor.
Umre'de, sadece Kâbe tavaf ediliyor ve Merve ile Safa arasında Say yapılıyor. Hac ise, Arafat'ta başlıyor. Arafat, Adem ile Havva'nın büyük bir hasret yaşadıktan sonra ilk buluştuğu yer. Hz. Muhammed, son Haccında, Veda Hutbesi'ni de, Arafat'ta okudu. Arafat, Yüce Sevgiliyle, sevenlerin buluşmasını da temsil ediyor.
Arafat'ta bir tepe var. Tepenin üzerinde de, Adem ile Havva'nın buluşma yerini gösteren bir sütun. Bugünkü dünyamızda o tepeye, "Âşıklar mekânı" denilebilir diye düşündüm.
Arafat'ta süslü develer bizi karşıladı. Deveye binip, sütunun olduğu yere çıkacaktım ama hayvan öyle bir sallanıyor ki, öne, arkaya ve iki yana, ancak 5 dakika üzerinde kalabildim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA