Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balyoz yakınlarından karşı iddialar

Balyoz sanıklarının yakınları ziyaretime geldi. Amaç, dava ile ilgili yanlışları paylaşıp, kamuoyu oluşturmak.
En zor şey, mağdur durumda olanlarla bir tartışmaya girmektir. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar; birbirine hasret parçalanmış aileler, sevdikleri cezaevinde yatan eşler, kardeşler, evlâtlar, farklı bir ruh haleti içindedir. Ağaçtan düşen bilir. Dolayısıyla, ben sadece dinledim ve anlattıklarını yazacağım sözünü verdim.
10 genç (sanıkların çocukları) ve 10 eş (hanımlar), Vardiya Bizde Platformu'nu kurmuşlar. (www.vardiyabizdeplatformu. com) Bu platform vasıtasıyla, masumiyetlerini anlatmaya çalışıyorlar. Herkese, "Bir de bizi dinle" diye sesleniyorlar.
Gelin onları dinleyelim:
"Balyoz belgeleri sahtedir. Çünkü davanın tek delili olan 11 no'lu CD'nin oluşturulma tarihi, TÜBİTAK ve Emniyet raporlarına göre, 5 Mart 2003. Bu CD tek oturumda oluşturulmuş; CD'nin içindeki belgelerin tümünün üst verisi, bu tarihten önceki tarihleri taşıyor. CD, seminerden önce, Çetin Doğan için özel olarak hazırlanmış. Balyoz belgelerinin ıslak ya da kuru imzalı çıktıları yok. Sadece dijital kayıt.
Balyoz CD'si gerçekten 2003'te oluşturulmuş ise, içinden daha sonraki tarihlere ait bilgiler nasıl çıkıyor?
İstanbul ilinde bulunan "ilâç depoları" isimli ve 4 Şubat 2003 tarihli belgede, Yeni Recordati İlâç AŞ unvanlı bir firma var. Oysa bu firmanın 2003'te unvanı, Yeni İlâç AŞ idi. Recordati tarafından 2008'de satın alınıyor ve unvanı 2009'da değiştiriliyor.
İstanbul ilinde bulunan "özel hastaneler" isimli ve 5 Şubat 2003 tarihli belgede, "Medical Park Sultan Gazi Hastanesi" unvanlı bir hastane var. 2003'teki unvanı "Sultan Hastanesi" olan bu kurum, Medical Park Hastaneler Grubu tarafından 2008'de satın alınıyor. Unvanı, "Medical Park Sultan Gazi Hastanesi" olarak değiştiriliyor.
25 Şubat 2003 tarihli belgede, Aselsan'da çalışan ve darbe için destek verecek kişiler listelenmiş. Listede yer alan İ.B., V.T., R.E.P., Aselsan'da çalışmaya 2007'de başlamışlar. Bu kişiler 2003'te Aselsan'da değiller.
Basın yayın organları listesinde, İlk Adım gazetesi yer alıyor. Oysa gazetenin kuruluş tarihi 15 Ağustos 2005.
"Savunma Sanayi" isimli belgede, Havelsan'da çalıştığı iddia edilen 357 kişinin 115'i, 2002-2003 tarihlerinde Havelsan'da çalışmıyor. Sonraki tarihlerde işe başlamışlar.
Bu durumda, 11 no'lu CD'nin, son kaydının, 5 Mart 2003'te yapılmadığı ortada. Bilgisayarın sistem saati değiştirilmiştir. Böylece, belgelerin, gerçek tarihi yerine, tanımlanan tarihi (yani 2003'ü) göstermesi sağlanmıştır. Aynı şekilde, belgeleri kaydetmiş gibi görünen kişi adları değiştirilip, bilgisayara istenilen kullanıcıların adı geçirilmiştir."
Konu yargıda. Hâkimin bütün bu iddiaları ciddiye alıp, teknik yardım da sağlayarak, adil bir sonuca varmasını umut ediyorum. Kafes'le ilgili Koramiral Kadir Sağdıç'ın da açıklaması var. Onu da bir başka zaman ele alacağım. Şimdilik "Allah kurtarsın" demekle yetiniyorum.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA