Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Subay eşlerine siyaset dersi

Türkiye'de artık hiçbir şey gizli kalmıyor. Son olarak, video paylaşım sitesi Dailymotion'a bir ses kaydı daha düştü. Kırıkkale Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Engin Kabataş'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, AK Parti'ye, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'a yönelik ağır eleştiriler var.
Kabataş'a göre, Emine Erdoğan, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u GATA'da ziyarete, sırf "Başörtülü hastaneye alınmıyor" mesajını vermek için gitmiş. "Meclis cuma günü tatil edilsin" diyen Bülent Arınç'ın niyeti, cuma tatilini ülkede yaygınlaştırmakmış. Kabataş, "Zaten, Arınç'ın işi, ülkeyi karıştırmak" diyor. Kurmay Albay Kabataş, Gül'ün YAŞ kararlarına şerh koymasını, Cumhuriyet Bayramı'na türbanlı eşlerin gelmesini, Tayyip Erdoğan'ın "Kürt kardeşlerim" diye hitap etmesini de tenkit ediyor: "Yok Kürt kardeşlerimiz, yok Kürt realitesi falan filan... Üst kimlik, alt kimlik falan filan... Ülkemizi parçalamak, milletimizi dağıtmak için bunlar tartışıldı." Kabataş, Unakıtan'ın, Gül'ün ve Erdoğan'ın çocuklarına da satışıyor: "...Bir de meşhur çocuklar var. Maliye Bakanımızın, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın oğulları. Biri gemicik aldı; diğerinin mısır, yumurta fabrikaları var. Köşk'te Kayseri tüccarı yetişiyor. 16 yaşındaki çocuk milyon dolarlarla oynuyor..."
Genelkurmay Başkanlığı, soruşturma başlatmış. Sonunda bir şey çıkmaz, unutulur gider. Zaten, Engin Kabataş, subay eşlerine semineri, aldığı emir doğrultusunda yaptığını belirtmiş. Kasetler, video paylaşım sitesine düşene kadar Genelkurmay Başkanlığı'nın bunlardan haberi yok muydu? Belki bugün de, bir garnizonda, benzer eğitim seminerleri düzenleniyordur. Ben şahsen münferit bir olayla karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA