Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zaman akıp gidiyor

Her sabah hesabınıza 86.400 dolar yatıran bir banka düşünün. Gün boyu, istediğiniz kadar parayı harcamakta veya harcamamakta serbestsiniz. Parayı dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Oyunun sadece tek bir şartı var: Harcamayı başaramadığınız meblağ, ertesi güne devretmez; akşam hesabınızdan geri çekilir.
Bu paranın hiçbir bölümünü, ne sebeple olursa olsun, saklayamazsınız. Bir önceki günün tutarının tamamını harcamış veya hiçbir bölümünü harcamamış da olsanız, ertesi sabah hesabınızda yine 86.400 dolar bulacaksınız.
Farkında olmasak bile, hepimizin böyle bir bankası var. Adı: ZAMAN... Her sabah 86.400 saniye hesaba yatıyor ve o gün daha fazlasını asla harcayamıyorsunuz. Kullanamadığınız kısım ise akıp gidiyor ve hesaptan siliniyor. Ertesi güne devretmiyor. Her gün, size yeni bir hesap açılıyor. Her akşam, günün bakiyesi siliniyor.
Eğer günlük hesabınızı kullanmadıysanız, bu zarar sizindir. Geriye dönüş yok. Yarından avans çekmek yok. Bugünü, bugünkü hesaptan yaşamalısınız. Zaman akıp gidiyor, gününüzü değerlendirmeye bakın..!
BİR SENE'nin değerini anlayabilmek için, sınıfta kalan bir öğrenciye sorun.
BİR AY'ın değerini anlayabilmek için, prematüre bir bebeği dünyaya getiren anneye sorun.
BİR HAFTA'nın değerini anlayabilmek için, haftalık bir derginin editörüne sorun.
BİR DAKİKA'nın değerini anlayabilmek için, treni henüz kaçırmış bir kişiye sorun.
BİR SANİYE'nin değerini anlayabilmek için, bir kazayı kıl payı atlatmış bir kişiye sorun.
BİR MİLİSANİYE'nin değerini anlayabilmek için, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan kişiye sorun.
Şunu unutmayın ki, zaman hiç kimseyi beklemez.
DÜN artık mazi oldu... YARIN ise muamma... BUGÜN, avuçlarımızın içinde bize sunulmuş bir armağandır... (Saim Güven'e teşekkürler)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA