Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu da helâllik istesin

Erdoğan, helâllik isteyince, baktım, Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce özür dile" diyor. Oysa onun da kusur hanesi bir hayli dolu. Sadece Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye atılan iftiralar yeter. Seçim süresince, Kılıçdaroğlu, Mehmet Özhaseki'ye yönelik yolsuzluk söylemini sürdürdü. Meselâ, "Neden iktidar 2 tane mülkiye müfettişini Kayseri'ye göndermiyor?" diye sordu. Oysa CHP Genel Başkanı, mülkiye müfettişlerinin, sadece idari yönden araştırma yapabileceğini ve bilgileri, İçişleri Bakanlığı'na intikal ettirdikten sonra, bakanlığın, belediye başkanı hakkında soruşturma açacağını biliyor. Rüşvete ilişkin iddiaları sonuca bağlamak ise, mahkemelerin işi. Ve bu iddialardan dolayı, hem Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hem de belediyede çalışan 50 üst düzey görevli hakkında 13 Mart 2008 tarihinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti.
Bu hikâyenin devamı da var. Yeniden soruşturma açılsın diye CHP milletvekili Atilla Kart, Kayseri'ye gitti. Mahkemeye "yeni deliller" sundu. Bu yeni deliller arasında öne çıkan 3 tanesini sizlerle paylaşmak isterim:
1) Kart, İmar Daire Başkanı Hüseyin Taşkaraca'nın 1.5 trilyon lira değerinde 27 bin metrekarelik arazisi ve Jaguar'ı olduğunu iddia etti. Bu haber, "Jaguar'lı Daire Başkanı" başlığıyla Milliyet gazetesinde yer aldı. Ya gerçek neydi? Taşkaraca'nın, 29 metrekarelik bir arsası vardı. Büyük bir arazinin 600/1 hissesi, dedesinden miras kalmıştı. Ayrıca Milli Emlâk'tan 1475 metrekarelik hisseli bir tapuyu 2 bin 600 liraya satın almıştı. Özhaseki, haberi yapan Fikret Bilâ'ya açıklama gönderdi. Fikret Bilâ, belgeleri inceledi ve Mehmet Özhaseki'den özür diledi. Tekzip, Milliyet gazetesinde yayınlandı.
2) Atilla Kart'ın ikinci iddiası, Kayseri Personel Daire Başkanı Erol Bedir ile ilgiliydi. Bedir'in 150 dairesi olduğunu ileri sürüyordu. CHP, bu haberi de, Kayseri'nin yerel gazetelerinde, "150 daireli Daire Başkanı" diye yayınlattı. Peki gerçek neydi? Erol Bedir, Büyükşehir'de işe başlamadan 2 yıl önce, 1996'da, Antalya'da tarla almıştı. Sonra buraya imar gelmişti. Müteahhit ile kat karşılığı anlaşmıştı. Meselenin Kayseri ile bir ilgisi yoktu. Ve arsa, daha doğrusu tarla, 1996 yılında alınmıştı.
3) 3'üncü iddia, Kayseri İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Tarınç'ı hedef almıştı. "Talas'ta, 350-400 dairesi var" denilerek, mal varlığındaki artışın hesabı soruluyordu. Oysa Mehmet Tarınç'a Talas'taki arsa dedesinden kalmıştı. Ve müteahhit kat karşılığı sadece 3-4 daire veriyordu.

***
Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kılıçdaroğlu'na hakaret davası açtı. Hakaret davasında Kılıçdaroğlu'nun avukatı kendisini nasıl savundu dersiniz? "Müvekkilim, Özhaseki'ye suç isnat etmedi. Sadece ana muhalefet görevi icabı, iddialar incelensin dedi. Zaten, matufiyet de belli değildir." Bir başka ifadeyle, Özhaseki kastedilmemiştir.
Bütçe konuşmaları sırasında, konuşmasının önemli bir kısmını Kayseri Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk iddialarıyla dolduran ve seçimlerde de, sürekli Kayseri'deki yolsuzluktan söz eden Kılıçdaroğlu, meğer Özhaseki'yi hedef almamış!!!
Seçim gecesi, Show TV'de, CHP'nin başarısızlığını açıklarken, Genel Başkanın bu iftiracı tavrını da eleştirdim. Çiçeği burnunda taze milletvekilleri, bana çok öfkelendiler. Ama ben doğruyu söylüyordum. Kılıçdaroğlu'nun yöntemi şudur: "İftira at, izi kalsın" Keşke o da, Özhaseki'den helâllik isteseydi; özeleştiri yapsaydı. Bunu bile yapmayan Genel Başkanın, kusura bakmayın ama, ayıbını örtmeye hiç gayret etmem. Taaa ki, kamuoyundan özür dileyene kadar.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA