Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sri Lanka modeli olmaz

Terör eylemlerinin sonu gelmediğine göre, askeri operasyonu da doğal karşılamalıyız. Aslında Tayyip Erdoğan, "Ramazan sonrası" derken, teröristlere bir düşünme payı bırakmak istiyordu. Maalesef, düşünmeyip vurdular; günahsız insanları katlettiler. Şiddet eylemleri yüzünden nice aileye ateş düştü. Kimsenin sabredecek hali kalmadı.
Ama bu operasyonların barış getireceğini de sanmıyorum. Polis ve Jandarma, sivil denetim altında, daha başarılı olabilir. Fakat meselenin kökten çözümü için sadece güvenlik önlemleri yetmez.
"Sri Lanka modeli" tavsiyeleri kulağımıza çalınıyor. PKK ile Tamil kaplanları arasında bir benzerlik olabilir. Onlar da, özerk bir yönetim istiyordu; hatta bağımsızlık talep ediyorlardı. Kendilerini "özgürlük savaşçısı", "gerilla" olarak tanıtıyorlardı. Onların da, özellikle Kanada ve İngiltere'de yerleşik mensupları, diyasporaları vardı. Hindistan'da yaşayan 60 milyon Tamil asıllı insan, hürriyet mücadelesi gibi gördükleri Sri Lanka'daki şiddet eylemlerini destekliyordu. Olaylar, 1983'te başlamış; on binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Siyasi çözüm önerileri barışı sağlamaya yetmemişti.
Tamil kaplanları, birçok yönden PKK'ya benzese dahi, demokratik hukuk devleti olma iddiasındaki bir Türkiye, katiyen Sri Lanka devletine benzeyemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA