Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Normalleşiyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetimi Hakkında kanun taslağına bir madde koydu. Yeni düzenlemeye göre, sinema, opera, tiyatro, müze, kütüphane gibi kültürel binalarda, hastanelerde, eğitim kuruluşlarında, yurtlarda, hava limanlarında vs... Kreş, ibadet yeri ve oyun alanı yapılacak.
Konu medyaya, "Opera ve tiyatrolara mescit" diye yansıdı. Mescit dediğiniz, sadece namaz kılınacak bir odadan ibaret. Böyle bir ihtiyaç varsa, bunun da karşılanması doğal. Ama Türkiye'de, modernleşme ile dindarlık hep birbiriyle çatışan unsurlar olarak görüldüğü için, bir şaşkınlık doğdu ve tabii ki, tepkiler birbirini takip etti. Hayatlarımız kesişecekse, herkes birbirinin anlayışına saygı gösterecek. Özellikle 28 Şubat sürecinde okulun bir odasında namaz kılan öğrenciler, laiklik karşıtı eylemlere örnek diye gazete manşetlerinden teşhir edilirdi. Sanki ibadet laikliğe aykırı bir tavırmış gibi! Çok uzağa gitmeyelim, Sabah gazetesinde 2 sene önce ibadet için bir oda ayrılacağını öğrenen bazı meslektaşlarımız, "Mescit açılıyor" diye müthiş bir panik yaşamışlardı.
Bence bunlar normalleşme alametleri.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA