Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Doğan ve uçmanın sırrı

Eski zamanda, kralın birine Arabistan'dan 2 doğan hediye gelir. Kral, bu değerli kuşları eğitmesi için doğancıbaşına teslim eder. Aylar ayları kovalar, bir gün doğancıbaşı kralın huzuruna çıkar ve bir tanesinin mükemmel bir şekilde uçtuğunu, diğerinin ise tünediği daldan kımıldamadığını söyler. Bunun üzerine kral, ülkenin her yerinden şifacılar ve büyücüler getirtip, doğanı iyileştirmelerini emreder. Ama nafile! Sonunda dağlık bölgelerden bir köylüyü bulup getirirler. Belki de, hayatını tabiatla iç içe geçiren bir köylü, yaraya merhem olabilir diye düşünür. Haklı da çıkar. Çünkü tünediği daldan kıpırdamayan doğan, artık göklerde uçmaktadır. Köylüye bu mucizenin sebebini sorar:
- Nasıl yaptın da doğan uçmaya başladı?
- Çok basit yüce kralım. Sadece kuşun tünediği dalı kestim.

***
Kıssadan hisse: Her insanın içinde büyük bir potansiyel vardır. Hepimiz hayallerimize doğru uçabiliriz. Ama bunun yerine dallarımıza tüneyip, bize tanıdık gelen şeylere tutunmayı tercih ediyoruz. Önümüzde sınırsız imkânlar mevcut fakat, onları keşfetmeye çabalamıyoruz bile. Öyleyse var mısınız, tutunduğumuz korku dallarını kırıp, kendimizi uçmanın mutluluğuna ve özgürlüğüne bırakalım.
(Ayşe Komili'ye teşekkürler)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA