Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İyilik yap denize at...

Howard Kelly, eğitimini tamamlamak için, çalışmak zorunda olan bir çocuktu. Eski elbiseler alır satardı. O gün iyice sıkışmıştı, sadece 10 centi kalmıştı cebinde. Karnı acıkmıştı; bir evin kapısını çaldı. Kapıyı genç ve güzel bir kadın açtı. Howard, şaşırdı, süt yerine su istedi. Ama karşısındaki kadın onun aç olduğunu hissetmişti. Ona bir bardak dolusu süt, biraz da bisküvi verdi. Çocuk "Borcum ne kadar" diye sordu. Kız, "Hiç borcun yok" cevabını verdi. "Bu sana bizim ailemizin ikramı."
-O zaman bütün kalbimle size teşekkür etmeme izin verin.
Yıllar yılları kovaladı... Howard Kelly önemli bir doktor oldu. Ve ne tesadüf karşısına o gün kendisine iyilik eden kadın çıktı. Tabii artık yaşlanmıştı. Üstelik, zor tedavi edilebilecek bir hastalığa yakalanmıştı. Doktor Kelly o günden sonra bu vakaya özel bir ilgi gösterdi. Uzun ve zorlu çabaların neticesinde kadın hastalığı yendi. Taburcu olma vakti geldi. Kimbilir ne büyük bir fatura çıkacaktı! Haftalardır hastanede yatıyordu. Ama, hayretle gördü ki, faturada hiçbir rakam yoktu. Sadece, tek bir cümle yer alıyordu: "Faturanın tutarı bir bardak süt karşılığında ödenmiştir. Doktor Howard Kelly"
Yapılmış olan küçük bir iyilik bir gün sana ya da bir sevdiğine hiç beklemediğin anda geri döner. Geri dönmezse, sevin ve düşün ki, sen bu dünyada karşılıksız iyilik yapan ender kişilerdensin.
(Veysel Eroğlu'na teşekkürler)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA