Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

BÇG

"Batı Çalışma Grubu bilgi ihtiyaçları" isimli belgede, irticai kadrolaşmayı tesbit amacıyla kim varsa fişlenmesi talep edilmişti:
"1) Batı Çalışma Grubu faaliyetlerine yönelik olarak, ilgi ile gönderilmesi istenen bilgi ve raporlara ilave, aşağıda belirtilen bilgilerin de derlenmesi ihtiyacı doğmuştur. İl ve ilçelerde,
a) Tüm dernekler, vakıflar, meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları, konfederasyonları.
b) Yüksek Öğrenim Kurumları (Fakülte, Yüksek Okul ve Enstitü)
c) Yurtlar (Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı, kurum kuruluşlara bağlı özel yurtlar)
d) Üst düzey yöneticiler (Vali, kaymakam, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı) ile diğer mülki makamlarda bulunan görevlilere (müdür, daire başkanları) ait biyografiler, anılan şahısların siyasi görüş/ yönleri.
e) İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri
f) Siyasi partiler il ve ilçe teşkilâtları yönetim kadroları,
g) Yerel TV, radyo, gazete, dergi ve diğer basın-yayın kuruluşları. "Anılan bilgilerin derlenmesinde gizliliğe azami dikkat gösterilecek, gerektiğinde bölgedeki diğer askeri makamlarla işbirliği yapılabilecektir. Temin olunan bilgiler 12 Mayıs 1997 tarihine kadar Ek'te belirtilen formatlara uygun olarak bilgisayar ortamında hazırlanmak suretiyle yazılı ve disketlere kayıtlı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na GİZLİ/KİŞİYE ÖZEL gizlilik derecesinde gönderilecektir."
Belgede "Deniz Kuvvetleri Komutanı namına Koramiral-Kurmay Başkan Aydan Erol" imzası vardı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA