Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

"Muhtar bile olamaz"

Türk Ceza Kanunu'nun 312'nci maddesinden mahkûmiyeti dolayısıyla, Anayasa Mahkemesi, 2002'de "Tayyip Erdoğan seçimlere katılamaz, parti genel başkanı da olamaz" kararını vermişti. Bunun üzerine "Muhtar bile olamayacak" yorumları yapılmıştı. Ama görüldüğü gibi Başbakan oldu ve 10 yıl 5 günü aşmak suretiyle Menderes'in rekorunu kırdı. Eskişehir'in Çifteler ilçesinde Erdoğan bunu hatırlattı. Bayar ve Menderes, Demokrat Parti'yi kurduktan sonra ilk mitinglerini bu ilçede yapmıştı. Erdoğan onları anarken, Türkiye'de çok partili hayata geçtikten sonra en uzun süre Başbakanlık koltuğunda oturan kişi olduğunu söyledi.
Siyasi istikrar Türkiye'ye çok şey kazandırdı. Darbeler, sadece demokrasiyi değil, istikrarı da yok ediyor. 27 Mayıs Menderes'in önünü kesmeseydi, hem Demokrat Parti 1961'e kadar iktidarda kalacaktı, hem de iki büyük parti, CHP ve DP, birbirinin alternatifi olarak sırayla iktidara gelecek, Türkiye daha istikrarlı bir zeminde yol alacaktı. İstikrarın bundan böyle süreceği umudunu taşıyorum. Çünkü hem artık asker kışlasına çekildi; hem de barajın, % 7'ye kadar düşürülse dahi, Türkiye'yi koalisyonlara muhtaç bırakmayacak, istikrarı sarsmayacak bir seviyede muhafaza edileceği kanaatindeyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA