Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP, keskin sirke ve Silivri

CHP'nin ulusalcı kanadı Silivri mahkemesini bastı. Bu şekilde, halkın partiye desteğini arttıracaklarını mı sanıyorlar? Ya da Ergenekon sanıklarına olumlu katkı sağlayacakları kanaatini mi taşıyorlar?
İkisine de cevabımız "Hayır." Tabii ki mahkemeler herkese açıktır ve elbette CHP'li milletvekilleri davayı takip edebilir. Ama heyetle bir tartışmaya giremez. Avukatların bulunduğu bölümde oturmak istemişler, hâkim izin vermemiş. Diyelim ki, bu, haksız bir engellemeydi. Fakat milletvekillerinin sergiledikleri eylemler, onları çok daha haksız bir duruma düşürmüştür. Mahkeme heyetine hitaben "Eve mi götüreceksin bu masayı? Neden açmıyorsunuz bu bölümü?" diye bağırmışlar. "Nasıl mahkeme bu?" demişler. Muharrem İnce, başka yerlerde oturan diğer CHP'li milletvekillerini de çağırarak, onların izleyici bölümünün önünde toplanmasını sağlamış ve birlikte tempo tutmuşlar: "Babanın çiftliği değil burası" diye mahkeme heyetini azarlamışlar. Alkışlarla, ayaklarını yere ya da ellerini oturdukları sandalyeye vurarak protesto etmişler. Nur Serter, Muharrem İnce'ye sloganlara devam edilmesini hatırlatmış. "Aç burayı, aç burayı... Adalet istiyoruz. Milli irade burada" diye eylemi sürdürmüşler. Ve onların yüzünden duruşmaya bir gün ara verilmiş.
Kapının önünde bir başka rezalet... Jandarma'nın kurduğu bariyerleri zorlayan İşçi Partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri. Tayyip Erdoğan, salı günkü grup konuşmasında yerinde bir tespit yaptı. Kılıçdaroğlu "Barış süreciyle, seçimden başarılı çıkmak için zaman kazanıyor" demişti. Erdoğan "Kılıçdaroğlu CHP'nin başında olduğu sürece, bizim seçim kazanmamız için zamana ihtiyacımız yok" cevabını verdi.
Silivri'de yaşananların geniş halk kitlelerince onaylanmadığını düşünüyorum. Bu protesto ne sanıklara fayda sağladı; ne de CHP'ye. Atalarımız ne kadar güzel söylemiş: "Keskin sirke küpüne zarar verir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA