Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gençlik ateşi bacayı sarmadı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde karşıt görüşlü gençler birbirine girdi. Ama perde arkasında, PKK/ Hizbullah kavgası söz konusuydu. Eğitim Fakültesi'ne Kutlu Doğum haftasına ilişkin afiş asmak isteyen bir grup ile diğer üniversite öğrencileri arasında tartışma çıktı. Ardından taşlı sopalı kavga geldi. Afiş asmak isteyenler, ellerinde demir çubuk ve sopalarla Eğitim Fakültesi'nden Fen Edebiyat Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Polis, onları takip etti fakat müdahalede bulunmadı. Fen Edebiyat Fakültesi önünde tekbir getiren bu gruba, bir başka grup taşlarla müdahale etti. Ertesi gün de, Dicle Üniversitesi Konferans salonunda "Peygamber Efendimiz" konulu bir konferans düzenlendi. 2 bin kişilik PKK sempatizanı bir grup, konferansın yapıldığı salona yürümek istedi; polis izin vermedi.
Ve mutlu son: BDP'lilerin müdahalesiyle gençliğin ateşi söndürüldü. Çatışmanın temelinde üniversitede egemenlik mücadelesi yatıyordu. Aklıselim galip geldi. Provokasyona müsait bir zeminin yaratılması engellendi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA