Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

10 yeni saldırıya dikkat!

Redhack adlı grup, Twitter üzerinden Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait olduğunu ileri sürdüğü 2 adet gizli belge yayınladı. Bunlardan biri, 11 Mayıs 2013 tarihli Reyhanlı saldırısıyla ilgili:
19 Mayıs 2013'te, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne telefon ile bir ihbar geliyor. Muhbir, Reyhanlı saldırısını planlayan Hoca kod adlı Mihrac Ural'ın, 18 Mayıs 2013'te evin- de toplantı yapıldığını, toplantıda 10 ayrı noktayı kapsayacak yeni bir saldırının planlandığını söylüyor. Ayrıca, Reyhanlı saldırısını organize edenlerin isimlerini veriyor: Patlamadan önce, gece yarısı, deniz yoluyla Nasır Eskiocak'ın Samandağ'a ulaştığını, fakat patlamadan sonra alınan önlemler sebebiyle Suriye'ye geri dönemediğini, halen Samandağ Meydan köyü kırsalında olduğunu, bombaların sevkini yapan ve sonra da Suriye'ye kaçan balıkçı Cengiz ile Ercan'ın Nasır'ı getirmek üzere Samandağ'a yollandığını, araca bombaların Temir D. tarafından yerleştirildiğini, Temir'in Suriye'de bir ay patlayıcı eğitimi gördüğünü, patlayıcıların Suriye'de İbrahim adlı bir komutanla, Nisan isimli şahsın adamlarına taşıtılarak Samandağ'da balıkçılık yapan Cengiz ile Ercan'a verildiğini, onların bombaları, tekneleriyle Meydan köyüne götürdüğünü anlatıyor. Muhbirin verdiği bilgiler arasında, ilk önce eylemin hedefinin Ankara Kocatepe Camii olduğu, son anda Reyhanlı olarak değiştirildiği hususu da yer alıyor.

***

Bu ihbarı özetlemek gerekirse, Mihrac Ural, Reyhanlı saldırısından sonra tekrar devreye girmiş ve 10 ayrı noktada yeniden bombalı araç saldırısı yapılması planlanmış. Reyhanlı'daki saldırı emri de, Suriyeli İbrahim isimli bir komutan tarafından verilmiş. Kullanılan elemanlar, koordinasyonu yapan Nasır Eskiocak, bombaları tekneyle Meydan köyüne taşıyan balıkçı Cengiz ile Ercan ve bombayı araca yerleştiren Temir D. Acaba tutuklananlar arasında bu isimler var mı? Ve Mihrac Ural'ın evinde kararlaştırılan yeni saldırılara karşı gerekli önlemler alınıyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA