Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zello çetesi!!!

Başbakan'a eksik ya da yanlış istihbarat gittiği düşüncesindeyim. Bunun bir örneğini Yeni Şafak gazetesinde gördüm. (6 Haziran 2013) Haber şöyle: "İstihbarat uzmanları, Gezi protestolarıyla başlayan olayların giderek Başbakan ve hükümet düşmanlığına dönüşmesinde ilginç bir bağlantıyı tespit etti. Kitleleri eşzamanlı olarak yönlendiren marjinal grupların anlık iletişim için telsiz mantığıyla çalışan Zello uygulamasıyla ABD'deki bir adresten emir aldıkları ortaya çıktı. Araştırmayı derinleştiren ekipler, Houston'daki IP adresine ulaştı. Bu adresten gelen talimatları, çoğunluğunu CHP ve İşçi Partililerin oluşturduğu 200 bin kişilik kitleye sanal ortamda aktaran provokatörler 'Ölseniz de çekilmeyin, bir şey yapamazlar, dağılmayacaksın' şeklinde talimatlar yağdırdı."
Oysa "Zello" telsiz gibi çalışan bir akıllı telefon uygulaması. Bu ortamda, herkes küçük gruplar oluşturabiliyor ve aralarında çok kısa cümlelerle sohbet ediyor. Konuşmaların mahiyetini anlamanız için bir dizi örnek vereyim:
* Bir kişinin yumruk atmaya hakkı var ama o yumruk başkasının burnuna dokunmamalı.
* Ama adam yatak odamıza kadar giriyor.
* Bunun mahkemesi var. Yıkıp yakarak hak aranmaz.
* Biz zaten yıkıp yakma taraftarı değiliz; adalet istiyoruz.
* Yatak odasına karışıyor diyen arkadaş, mübalağa etmeyelim.
* 3 çocuk diyor, kürtajı yasaklıyor, doğum kontrol haplarını yasaklıyor.
* İstersen çocuk yapma, evlenme. Seni zorla evlendiren mi var?
* Yapma, yıkma diyorsunuz, tepki, etki meselesi.
* Kürtaj özgürlük olabilir mi? Sen canlı öldürüyorsun.
* Arınç özür diliyor, Tayyip hâlâ dikine gidiyor.
Konuşma bu şekilde uzayıp gidiyor. Bunlar sadece "Gezi Parkı dikkat" isimli gruptan derlediklerim. Çok farklı gruplar var. Siyasetle ilgili olmayan, "Makara Muhabbet", "Kaybedenler Kulübü", "Balık Peşinde" vs... adı altında toplanıp sohbet ediyorlar. Herkes kendi kanalını, istediği arkadaş grubuyla oluşturabiliyor. Tabii, bel altı vurmalar, ağza alınmayacak küfürler de ediliyor. Twitter'a benzeyen ama sohbete dayanan bir platform Zello.
Eğer Başbakan'a aktarılan istihbari bilgiler Zello yalanına benziyorsa, vay halimize!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA