Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

28 Şubat davası

28 Şubat davası başladı. Balyoz ve Ergenekon'dan sonra gene çok sayıda insanı ilgilendiren yeni bir süreçle karşı karşıyayız. 28 Şubat, dindarlara baskı uygulanan ve gözdağı vererek, kara propaganda yaparak meşru iktidarın devrildiği bir sürecin adıydı. Mamafih, Türkiye'nin siyasi geleneğinde olan bir durum söz konusuydu. 1960 darbesinden sonra tesis olan askeri vesayet, giderek güçlenmiş, sivil bürokrasiyi ve yargıyı yedeğine alarak, bir kısım aydının da, -aydından ziyade eğitimli desek daha doğru olacak- teşvikiyle ülkede kök salmıştı.
Yargılama sürecinde 2 noktaya dikkat etmek gerekiyor: 1) Yukarıda sözünü ettiğim siyasi gelenek hafifletici bir unsur olabilir. Asker, cumhuriyeti koruyup kolladığını sanıyordu. 2) Başı çekenlerle, emir-komuta zinciri içinde bu harekâta dahil olan alt rütbeli subaylar mutlaka tefrik edilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA