Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Genelkurmay Başkanı

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel neden mahkeme kararı hakkında konuşsun? Bunu talep edenler belli ki, sadece konuşmasını değil, aynı zamanda mahkûmiyetleri kınamasını da istiyorlar. Ya da kuvvet komutanlarını Genelkurmay Karargâhı'nda toplamasını. Tıpkı ilk Balyoz davası ortaya çıktığında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yaptığı gibi.
Türkiye askeri vesayetten çok çekti. Necdet Özel'in sözleri, demokratik hukuk devletine yaraşır mahiyette: "Bir hukuk devletinde yargının ayrı bir erk olduğu bilincindeyim. Bu duruma özen göstererek, düşüncelerimi ilgili ve yetkili makam sahipleriyle paylaşıyorum. Bir kamu görevlisi, konuşacağı konuyla ilgili yeri, zamanı ve muhataplarını doğru analiz eder. Mümkün olduğu kadar konuşmamaya, gündemde kalmamaya gayret sarf eder."
Gün gelecek, tıpkı Batı ülkelerinde olduğu gibi Genelkurmay Başkanlarının ismini bile bilmeyeceğiz. Tabii bunun şartı, Özel'in haleflerinin de, onun gibi demokrasiye saygılı davranması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA