Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tutuklu milletvekili

Üzerinde uzlaşılan 60 maddenin oylanması için CHP tutuklu milletvekillerinin durumunu gündeme getiriyor. Buna ne gerek var? Zaten, Balyoz'da, Yargıtay, kararı onadı. Ergenekon'un da, Yargıtay safhasının tamamlanması için azami bir yıldan söz edilebilir.
Engin Alan'ın mahkûmiyeti kesinleşti. CHP'den Mehmet Haberal infazı tamamlandığı için çıktı; milletvekili koltuğuna oturdu. Sinan Aygün ile İlhan Cihaner tutuksuz yargılanıyor. Bir tek Mustafa Balbay içeride. O da 32 yıl hüküm giydi. Yargıtay'ın bu kararı beraata çevirmesi pek mümkün görünmüyor.
Anayasa ve kanunlar, cezalarını tamamlamadan kişilerin milletvekili olmasını kabul etmediği gibi, anayasanın 76'ncı maddesi 1 yıl ya da daha fazla hüküm giyenlerin milletvekili seçilemeyeceğini de öngörüyor. Haydi bu madde değiştirildi diyelim... Ama haklarındaki mahkûmiyet kararı kesinleşirse, zaten fiilen TBMM üyesi olamayacaklar. Bence, artık tutuklu- tutuksuz milletvekili tartışmasını bırakıp, ülkede bir barış havası sağlamak üzere af konusu gündeme getirilebilir. Ama tabii önce Yargıtay'ın kararı beklenmelidir.
NOT: Bir yandan barış süreci yaşanırken, diğer yandan 6 BDP'li milletvekilinin hâlâ tutuklu olması ise, Türkiye'nin kabul edilemez bir çelişkisidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA