Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tevil çabası

Başbakan, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa'da konuştu. "Ev olayına gelince... Bununla ilgili pek çok şikâyet aldık aynı daireyi kız ve erkekler paylaşıyor diye. Bu konuyu takdirinize bırakıyorum."
Soru: "Kişilerin özel evlerine nasıl bir yetkiyle denetim yapılacak?"
Başbakan: "Kişinin müstakil özel evlerinde bir kız ya da erkeğin aynı evde kalması ne denli uygun olabilir? Siz böyle bir şeyi hoş karşılar mısınız?"
Başbakan Finlandiya'da yabancı bir gazetecinin sorusu üzerine de şu cevabı verdi: "Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Ama meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır."
AK Partili yetkililer, şimdi konuyu başka istikamete çekmeye çalışıyor. Kiraya verilen evlerin ticarethane ruhsatı yokmuş, terör yuvasıymış, fuhuş yapılıyormuş vs...
Bu açıklamalardan şunu anlıyorum: AK Partililer, Başbakan'ın açıklamalarını onaylamadıkları için tevil etmeye çalışıyor. Bu da sevindirici bir gelişme. Belli ki kapalı toplantılarda kendisine, anayasa çerçevesinde özel hayata müdahale edilemeyeceğini anlatacaklar. Yalnız Finlandiya dönüşü Erdoğan'ın tavrını merak ediyorum. Acaba, "Hayır ben kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına karşıyım" deyip, ısrarını sürdürecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA