Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Af tartışması

Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da "Dağdakilerin indiğini, hapishanelerin boşaldığını, hep birlikte Türkiye olduğumuzu göreceğiz" dedi. Bunun üzerine "Genel af mı geliyor?" sorusu sorulmaya başlandı. Böyle bir adım yakında atılmayacaksa, bu sözlerin telâffuz edilmesi yanlış olmuştur. Beklenti karşılanmazsa, olumsuz tesirler ortaya çıkabilir. Meselâ, cezaevindekiler umutlanır ama kısa sürede umut yerini derin bir hayal kırıklığına bırakır. Ayrıca, "Nasılsa af geliyor" diye herkes biraz daha rahat hareket eder. Hâkimleri de kararlarında tesir altına alır. Kendilerini boşlukta bırakılmış, terk edilmiş hissederler: "Nasıl olsa af geliyor ya, ceza vermenin ne anlamı var!!!"
Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da nabza göre şerbet mi vermek istedi? Yoksa kapalı kapılar ardında ciddi bir hazırlık yapılıyor mu? Gerçi, genel af, PKK'nın kesin silâh bırakmasına bağlı. Hal böyle olunca da, o noktaya varmak için bir hayli zaman gerekecektir.
Şahsen ben, ülkede barış havasını pekiştirecek bir aftan yanayım. Fakat zaman, siyasette de bir üslûp değişikliği lâzım. Hâlâ kutuplaştırıcı söyleme devam edilirse, 10 af çıkarsanız da, ülkede sükûnet olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA