Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Madem öyle işte böyle!!!

Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin, Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı'na (AECR) katıldığını açıklayınca pek bir şey anlamamıştım. Zaten kimse de üzerinde durmadı. Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile görüşmüş. Ruijten'in açıklamaları, beni şaşırttı. Meğer AK Parti'nin katıldığı ya da katılacağı Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı, hem AB'ye, hem de Türkiye'nin AB üyeliğine karşıymış. Ruijten soruyor: "AB'den çıkmayı isteyen bir siyasi partiyle birlikte mi hareket etmek istiyorsunuz? AB'ye üyelik hedefi için doğru yol bu mudur? Türkiye bu kararı etraflıca düşünerek mi aldı gerçekten? Türkiye'nin bunun sonuçlarının farkında olduğundan emin değilim. AB'den çıkmayı savunan bir siyasi partiyle işbirliği yapmak ne anlama geliyor? Hâlihazırda tam tersi istikamette bir hedef için müzakere ediyorsunuz. Gerçekten ne istiyorsunuz?"
AK Parti'nin, 766 sandalyeli Avrupa Parlamentosu'nda, 274 sandalye ile en büyük grup olan EPP'deki gözlemci statüsünü bırakarak, 56 sandalyeli AECR'ye üye olması karşısında Ruijten yukarıdaki sorulara cevap arıyor.
Muhtemelen, "Madem öyle işte böyle" zihniyetiyle hareket edilmiş, "EPP bizi üye yapmıyor, biz de Avrupa Birliği karşıtlığına bakmadan Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı'na gireriz" denilmiştir. "Madem öyle işte böyle" diyerek acaba kimi cezalandırıyoruz? Kendimizi mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA