Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yasaklar

Akif Beki ile Aslı Aydıntaşbaş'ın katıldığı Karşı Gündem, CNN Türk'te severek seyrettiğim bir program. Kâh Akif'e, kâh Aslı'ya hak veriyorum. Dün, hiçbir partinin grup toplantısının TRT 3 tarafından yayınlanmaması konusuna temas etti Aslı ve bu durumu eleştirdi. Akif ise, Genel Kurul'daki müzakerelere de TRT 3'ün yer vermediğini hatırlattı; bunun sebebini şöyle açıkladı: "Televizyon yayını olunca, milletvekilleri daha ziyade tribünlere oynuyor ve çalışmalar verimli olmuyor."
İtirazım var... Bir kere Meclis TV, sadece akşam saatlerindeki Genel Kurul toplantılarını vermiyor. TBMM'nin olağan çalışma düzeni, (saat 15'ten 19'a kadar) Meclis TV'de yayınlanıyor. Dolayısıyla gerekçe, "daha verimli bir çalışmayı sağlamak" olamaz. Kaldı ki, demokrasilerde şeffaflık ve muhalefetin sesinin geniş kitlelere ulaşması o kadar önemli ki, bu durum karşısında milletvekilinin seçmene selâm çakan konuşmalar yapması ancak ihmal edilebilir bir sakınca arz eder. Keşke, hem bütün Genel Kurul faaliyetleri, hem de grup konuşmaları Meclis TV'de yer alabilse.
Yasaklara, ilk bakışta makul görünen gerekçeler üretmek her zaman mümkün. Ve unutmayalım ki, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA