Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Havalimanı yangınında işin sırrı Kale'ymiş!

Çelebi Yer Hizmetleri ve Sistem Lojistik vaktiyle, Atatürk Havalimanı'nda kullanılmak üzere Kale Kilit'e 7 adet kapı siparişi verirler. Kale Kilit, 7 adet çelik zırhlı kapıyı yapar ve 7 özel çelik odanın inşaatının da teknik özelliklerini belirler. Yani duvarlarının kalınlığına kadar her türlü detay Kale'nin denetimden geçer. Odaların kesilmeye ve yangına karşı mukavemeti yüksek tutulur.
İşte bu sözünü ettiğim odalar, geçtiğimiz günlerde yanan Atatürk Havalimanı kargo bölümünde yer alıyordu. Hani şu 15 milyon dolar
olduğu söylenen American Express Bank'ın transfer etmek üzere olduğu paraların ve milyonlarca dolar değerinde altın ve pırlantanın da içinde olduğu kargo bölümünde.
Dün Kale Kilit Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gürün'le sohbet ettim. Pek bir sevinçliydi:
'Yangından hemen sonra ekibimiz gözlem amacıyla odaların olduğu yere gitti. Kasa dairelerine giden çelik kapının kalınlığı 20 cm ve kilitlerin karşısında 5 cm çapında çelik miller var. Ateşin, kapının 10 cm'ine kadar bir isini gördük sadece. Sonrası tertemiz. Kapıda iki kilit ve bir mekanik şifre vardı. Mekanik şifrenin olduğu yer yangından biraz erimişti. Ama görevliler ellerindeki iki anahtarla kapıyı zorlanmadan açtı. İçeriye duman dahi sızmamıştı."
'Yine de yangını izlerken biraz korkmuşsunuzdur' diyecek oldum. Gürün, "Yok, o da olmadı. Çünkü daha on gün önce, İkitelli'de bir merkezindeki yangında aynı durum 175 cm'lik bir kasamızın başına geldi. Ona da hiçbir şey olmamıştı" diyerek kendilerinden ne kadar emin olduklarını anlattı. Dünyada kasalar yangına ve hırsıza karşı yapılıyormuş. Türkiye'de Kale Kilit, ikisini birleştirmiş. Yani kasalar ne kesilebiliyor, ne delinebiliyor ne de yangında tahrip oluyormuş.
Bu arada, Kale Kilit'in sahibi Kale Endüstri Holding'i 50 yıl önce Sadık Özgür kurmuş ve bu yıl 250 milyon dolar ciro ile 50 milyon dolar ihracata ulaşacak olan şirketi iki kızı Sefa Çizer ve Sema Gürün'e teslim etmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA