Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hayalim, Beşiktaş'ın Avrupa'da kupa kaldırması

Beşiktaş'ın geleceği için yapacakları toplantıdan son anda vazgeçenlerden, ismi en çok başkanlık için geçen Özilhan, aşkla bağlandığı kulübün Avrupa kupasını kaldırmasını istiyor

Anadolu Endüstri Holding'in başkanı Tuncay Özilhan'la kaldığımız yerden devam ediyoruz. Özilhan'a 'aşkla bağlı' olduğu Beşiktaş'ı sorduk. İşte yanıtlar...

* Beşiktaş için Rahmi Koç, Turgay Ciner, Zafer Yıldırım'ın da aralarında olduğu işadamları ile toplantı kararı aldınız. Niye böyle bir buluşma düşündünüz?
Toplanacaktık ama kamuoyuna yansıyınca vazgeçtik. Biz küçük bir grup sohbet edecektik. Yanlış anlaşılmasın. Sonuçta ortada bir yönetim var. Bizimki daha akil diyelim, gönlünü Beşiktaş'a vermiş, kulübün iyiliğini isteyen bir grubun uzun vadeli bakabilecek, tartışabilecek bir toplantıda buluşma isteğiydi. Ama konu medyaya yansıyınca vazgeçtik. Amaç, bu yönetimi yıpratmak değil çünkü. Bu yönetimi sıkıntıya sokmak istemiyoruz sonuçta.

* İsimler çok güçlü. Ekip sizin için önemli mi?
Bu bir kişiyle olacak iş değil. Ben onu savunuyorum zaten. Çok önemli bir grubun gönül vermesiyle olur.

* İş hayatında bir araya gelmeyenler konu futbolsa aynı masa etrafında olabiliyor... Rüya takımı gibi bir şey...
Futbolda gelir. Hakikaten çok önemli Beşiktaşlılar var. O ortamı bulurlarsa bir araya gelirler ve de çok büyük katkıları olur.

* Onlar bir araya gelince siz de başkan olur musunuz?
Önemli olan başkan olmak değil. Olurum da hiç önemli değil. Ama o insanların bir araya gelmesi, camianın onları desteklemesi, kucaklaması.

* Peki o zaman hayalinizdeki Beşiktaş nasıl olmalı?
Ben buna bir kurumsal görev olarak bakıyorum. Çok önemli bir kurum. 100 yılın üstünde tarihi var. Avrupa'nın çok önemli kulüplerinden biri. Çok önemli bir altyapı oluşmuş. Şimdi bunun iyi yönetilip, Beşiktaş'ın hak ettiği yere gelebilecek bir yapının oluşmasını istiyoruz.

* Yurtdışı örneklerine bakıyor musunuz?
Örnekler var tabii. Ama eldeki imkanlara ve nereye gidebileceğinize bakmanız lazım.

* Özilhan'ın Beşiktaş için hayali ne?
Avrupa'yla rekabet edebilen, Avrupa kupasını kaldıran Beşiktaş hayalim var. Hayal edecekseniz altyapıyı da oluşturacaksınız. Bugüne kadar sadece Galatasaray aldı kupayı. Beşiktaş iyi yönetilirse o kupayı kaldırır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA