Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Malatya yatırıma doymuyor

Geçen hafta Rönesans İnşaat'ın kurucusu Erman Ilıcak ile Malatya'da sohbet ederken yanımızda Malatya'nın önde gelen kayısı ihracatçılarından Yalçın Geyik vardı. Şu anda Malatya'dan tam 350 milyon dolarlık kayısı ihracatı yapıldığını ondan öğrendim. 'Aklınızın ucundan geçmeyen ülkelere dahi kayısı ihraç ediyoruz' dedi.
Doğrusu son Malatya seyahatim Anadolu'nun İstanbul'a nazaran müthiş potansiyelini gözler önüne sermek açısından ilginçti. Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasına çoktan giren ve şimdi Orta Doğu'ya da yönünü çeviren Erman Ilıcak söyleşisini geçen pazar okudunuz. Ilıcak, zamanın büyük bir kısmını havada geçiriyor. Çünkü Rusya'dan, Libya'ya, Suudi Arabistan'dan Katar'a kadar pek çok ülkede ciddi inşaat işleri yürütüyor. O nedenle de artık bir zorunluluk haline gelince özel bir uçak da kendisine almış.
Malatya'daki canlılığın göstergesi olsa gerek son günlerde bir çok açılış daveti de bu şehirden geliyor. Önümüzdeki hafta çağrı sektöründen CMC (Customer Management Center) de Malatya'daki operasyon merkezini iki katına çıkarıyor.
CMC'nin yatırımı ilginç. Çünkü bu yatırım beyaz yakalı işgücü istihdamı açısından şimdiye kadar Malatya'da yapılan en büyük özel sektör yatırım olarak biliniyor. Şu anda halen operasyon merkezinde 600 kişi çalışıyor. 2010 yılında 1200 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
Bir taraftan beyaz yakalıları da ilgilendiren yatırımlar, öte taraftan tüketimi canlandıracak modern alış veriş merkezi ve inşaatına başlanmak üzere olan 5 yıldızlı yeni bir otel ile Malatya için yeniden yükseliş dönemine geçti dersem sanırım yanlış olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA