Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bağış: Daron Acemoğlu neden olmasın?

IMF Başkanlığı için adayların ismi havada uçuşuyor. Peki Türkiye'den Kemal Derviş'in yanı sıra hangi isimler bu pozisyon için konuşuluyor?
Geçtiğimiz gün Devlet Bakanı Egemen Bağış ile birlikte sohbet ederken, IMF'ye olası Türk adaylara konu geldi. Bağış, Ali Babacan'ın da Mehmet Şimşek'in de ekonomi yönetimindeki başarılarının ortada olduğu ve bu pozisyon için yeterliliklerinin son derece uygun olduğu görüşünde. Ama bir isim daha var ki o sanıyorum her yıl 'Soykırımı İnkar Yasa Tasarısı'nı Meclis'e taşıyan ve büyük gürültü koparan Fransa için soğuk duş etkisi yapacak kadar önemli. Egemen Bağış, Paris'teki Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilcimiz Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun ismini söylüyor ve 'Neden olmasın' diyor.

Akıl soracakları ülkeyiz!
İlginç olan şu. Türkiye öylesi bir dönemi yaşıyor ki aslında böylesi önemli bir pozisyon için elinde çok fazla isim var. Kemal Derviş de, Ali Babacan da, Mehmet Şimşek de Daron Acemoğlu da fazlasıyla yeter isimler. Egemen Bağış, Babacan'ın yıllardır Bilderberg toplantılarından davet aldığını ve iyi tanındığını da hatırlatıyor.
Bağış diyor ki aslında kimin geldiği de önemli değil. Çünkü IMF Başkanlığı'na kim gelirse gelsin, dünyada en çok dikkat çeken ülke Türkiye olduğu için mutlaka arayacağı, akıl soracağı ilk isimler Babacan, Şimşek ve Derviş olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA