Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Peki ya ilk kez bir kadın başbakan yardımcısı olursa

Başbakan Erdoğan tarafından Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın kaldırıldığı açıklandığında çok üzüldüm. Ne de olsa bu ülkede bazı konularda bir arpa boyu yol almak zor ve bir bakanlığın isminde kadın kelimesinin geçmesi çok ama çok önemliydi.
Başbakan Erdoğan, her ne kadar kadının yeni kurulan Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın içinde yer aldığını söylese de bu Türkiye'de sadece ve sadece eşit olmak için uğraş veren hiçbir kadını mutlu etmez.
Ama tabii bu gerçek de yeni kabinede bir kadının başbakan yardımcılığı gibi dikkat çekici bir pozisyon için konuşuluyor olmasının önemini gölgeleyemez.
Başlığa daha net bir ifade koymadım ama bilgilerine güvendiğim bir politikacıdan aslında net bir şekilde duydum.
Türkiye, seçimlerden sonra oluşacak yeni kabinede çok büyük bir olasılıkla tarihinde ilk kez bir kadın başbakan yardımcısıyla tanışacak.
Evet, bu ülkenin kadın başbakanı oldu ama başbakan yardımcıları hep erkek vekillerden seçildi bugüne kadar.
Aslında sohbet ne zamandır konuşulan ve önceki gün de bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nda kadının isminin yer almaması üzerine başlamış ve ben de 'Bu iyi olmadı. Niye kadın yok ki' diye hayıflanmam üzerine devam etmişti ve 'İyi de Türkiye'de ilk kez bir başbakan yardımcısı kadın olacak büyük bir olasılıkla' gibi önemli bir cümle ile bitmişti.
O an kadın başbakan yardımcısı kim olur diye de sesli düşünmeye başladım.
Benim aklıma kuşkusuz ilk gelen isim Nimet Çubukçu oldu. Başka da pek çok kadın vekil var tabii ama kabinedeki ilk kadın bakanlardan biri olan Çubukçu'yu Kadın ve Aileden Sorumlu bakanlık yaptığı sırada içimizi acıtan bazı olaylara anında müdahale etmesiyle hatırlıyorum. Çubukçu daha sonra Milli Eğitim gibi önemli bir bakanlığa getirildi ve bence orada da gücüne güç kattı.
Bu demek değil ki başbakan yardımcılığı için başka kadın vekiller de öne çıkmayacak.
Ben size şu anda sadece kişisel yorumlarımı aktarıyorum.
Bu arada 6 bakanlığın Türkiye için ne derece önemli bakanlıklar olduğunun farkındayım. Avrupa Birliği bu ülkenin olmazsa olmaz hedefiyse bir bakanlık tarafından adreslendirilmesi çok önemli. Ülkenin büyük bir bölümünü oluşturan genç nüfusu düşününce Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tartışmasız önemini de görüyorum. Son olarak bilim ve teknolojinin de Sanayi Bakanlığı'na görünür bir şekilde monte edilmesini son derece dikkat çekici bulduğumu da belirteyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA