Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mahmut Anlar'ın U.S. Polo mağaza tasarımı dünyaya açılıyor!

U.S. Polo ASSN. markasının Dünya Başkanı David Cummings ile bir akşam yemeğinde bizi buluşturan Ahmet Said Kavurmacı, 15 yıldır bu markanın Türkiye dahil 42 ülkesinde lisansörü olan Aydınlı Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı. Cummings'den dinlediğim kadarıyla; US Polo'nun kriz yıllarında dahi büyümesine, Kavurmacı ve ekibinin sorumlu olduğu ülkelerdeki başarısının payı çok büyük.
ABD'li birçok ünlü marka 2008 ve 2009 yıllarındaki krizde küçülürken, 1.2 milyar dolar cirosu bulunan US Polo ilginç bir şekilde büyüyor. İşte her yıl yüzde 20'yi aşan büyümede Başkan Cummings'e göre Aydınlı Grubu'nun büyük etkisi var.

Hindistan esprisi!

Ne de olsa ABD'den sonra markanın ikinci büyük lisansörü Aydınlı Grubu. Aydınlı'yı Avrupa, Hindistan, Uzakdoğu ve Güney Amerika izliyor. Rekabeti sevdiği konuşmalarından anlaşılan David Cummings, "Hindistan'da da büyüyoruz. 60 mağaza var ve geçenlerde bana Türkiye'yi geçeceğiz' dediler" diyerek espri yapıyor. Ancak önümüze konan rakamlar Hindistan'daki lisansörün Aydınlı Grubu'nu geçmesine pek imkan olmadığını gösteriyor.
US Polo dışında Cacharel ve Pierre Cardin'in de lisansörü olan Aydınlı Grubu, son olarak ana lisansörlüğünü yaptığı ülkelere Ermenistan, Sırbistan, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas'ı da ekleyerek US Polo'da ülke sayısını tam 42'ye çıkarmış. Rusya'dan, Mısır'a, Suudi Arabistan'dan Kazakistan'a, Romanya'dan Ermenistan'a kadar geniş bir coğrafyaya yayılan Aydınlı Grubu'nun varlık gösterdiği ülkelerdeki toplam nüfusun 780 milyonu bulduğunu belirtmeliyim.
Ali Said Kavurmacı'dan yurtdışında 54, yurtiçinde ise 112 olmak üzere 166 US Polo mağazası olduğunu öğreniyoruz. Üstelik büyüme durmuyor. Sadece bu yıl grubun yeni açacağı mağaza sayısı 55'i bulacak. Büyümeye devam eden Aydınlı Grubu her hafta bir mağaza açarak bu yıl 660 milyon liralık bir ciroya ulaşmayı hedefliyor ve bu sektördeki iddiasını, 3 kıtadan 5 kıtaya yayılarak dünya perakende liginde en önemli 10 oyuncudan biri olmak olarak açıklıyor.
Türkiye'nin US Polo'daki ağırlığı yeni bir projeyle de artıyor. Ali Said Kavurmacı, mağaza konseptlerinin çok beğenildiğini ve yakında tüm dünyadaki US Polo mağazalarının tasarımımın Türkiye'den ithal edileceğini söylüyor. Ünlü mimar Mahmut Anlar'ın Türkiye'de dizayn ettiği mağaza, haziran ayında Ümraniye'deki Meydan Alış Veriş Merkezi'nde hayata geçiyor. Mağaza tasarımını gören Cummings ve ekibi, dünyada 2-3 farklı konseptte mağazaları olan US Polo'nun tüm mağazalarının bu şekilde olmasını istiyor. Kavurmacı, "Bize inandılar. Yakında 10 mağazayı yeni tasarıma göre dönüştüreceğiz, sonra da dünyaya yayılacak" diyor.

Zor ülkelerde çalışırız!

Peki Aydınlı Grubu'nu böyle iddialı hedefler koymaya ne itiyor? Ali Said Kavurmacı, bu soruyu yanıtlarken en büyük kazançlarını yetişmiş insan gücü olarak açıklıyor. Bugün Avrupalı çalışanlar, şirketi zor bir ülkedeki operasyonun başına göndermek istediği zaman hemen kabul etmiyor. Rahatını bozmuyor. Oysa Türkler öyle değil. Kavurmacı, "Türkler her ülkede çalışıyor. Hem de zor ülkelerde. Bugün her ülkede en az 5-6 tane Türk yöneticimiz var" diyor. US Polo'nun Global Tasarım Direktörü Brian Kaminer'e, Türkiye'de üretilen koleksiyonlar hakkında ne düşündüğünü soruyorum. Kaminer de, yılda 4 koleksiyon dizaynı yapan Aydınlı Grubu'nun tasarım ekibinin çıkardığı işten övgüyle söz ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA