Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ümit Boyner'e 8 yıldan geride kalanlar

Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde bu yıl 8'incisi 'Ortak İstek Zeytine Destek' sloganı ile yapılan Ayvalık Hasat Günleri'nden yazacak çok konu başlığı var. Hasat 3 yıldır Komili tarafından verilen kahvaltı ile sona eriyor ve ben bu kez sondan başlamak istiyorum. Avyalık'a tepeden bakan Şeytan Sofrası'ndaki davette TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile de kısa bir sohbet yapma şansı yakaladım. Ne de olsa Boyner 2 ay sonra 'ateşten gömlek' diye tabir edilen dernek başkanlığından ayrılıyor. Ayrılmadan önce son bir konuşması var tabii. Bir de vergi reformu ve demografi raporu olmak üzere açıklayacağı iki de rapor var.
Ümit Boyner tam 8 yıldır TÜSİAD'da aktif olarak çalışıyor. 5 yıl yönetim kurulunda, 3 yıldır da başkanlık koltuğunda.
"Artık ihtiyarlar heyetine geçiyorum" diyerek espri yapsa da başta eşi Cem Boyner olmak üzere TÜSİAD eski başkanlarının tavsiyesini dinleyeceğini ve bir boşluğa düşmemek için özellikle sosyal sorumluluk projeleri yapacağını ve girişimcilik yolunda adım atacağını anlatıyor.
Hükümetle girdiği polemiklerden yorulup yorulmadığını ve 8 yıldan geriye kalanları soruyorum. Boyner şöyle özetliyor:
"8 yıl bana çok şey öğretti. Hayatla ilgili bakış açımı değiştirdi. Bazı noktalara daha fazla empati yaptıran, farklı bakmamı sağlayan bir süreç oldu. Çok farklı insanlarla tanıştım. Ciddi bir eğitim. Hem karakter hem de bilgi açısından. Ben gerçekçi bir insanım.
Bazı şeyleri göze almak zorundaydım."
Bakalım TÜSİAD'ın ateşten gömleğini Sütaş'ın sahibi Muharrem Yılmaz giyecek mi? Yoksa daha mı "uyumlu" bir başkan olacak? Bekleyip göreceğiz.

Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer ile hasatta buluştuk.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA