Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

"Türkiye'den 2 kat fazla büyürüz"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Van'daki öğretmen lojmanlarının teslim töreninde "2013 daha iyi bir yıl olacak. Türkiye yüzde 5 büyür. Biz de bunun 1.5-2 katı büyüme gösteririz" dedi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve kurmaylarıyla birlikte Van'a yaptığımız günübirlik seyahatten öğretmenler adına mutlu döndüm. Kim ne derse desin Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim ve ne yazık ki Van'da hayatı durduran depremden sonra öğretmenler bu ile gitmek istemedi. Gidenler de kalacak yer olmadığı için perişan oldu. Bu yüzden Vehbi Koç Vakfı'nın 128 öğretmen lojmanını çok önemsedim.
İstanbul'da gelenekselleşen öğlen yemeği buluşmamız için, Mustafa Koç bu kez Van'ı işaret etti. CEO Turgay Durak, Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl'ın da katıldığı Van'daki öğlen yemeği sohbetinde gündemi konuştuk.

Yabancı sermaye artar
Koç, 2013 için "Daha iyi bir yıl beklentimiz var" diyor ve Türkiye'nin notu da arttığı için yabancı sermaye girişinin artacağına inanıyor. Koç'a göre psikolojik sınır aşıldı. Moody's ve S&P'nin de not artırımına gitmesi durumunda yeni fonların geleceğini ve varlıkların yeniden değerleneceğini söylüyor. Ancak tabii Mustafa Koç da, "Gerçekte bu kuruluşların değerlendirmeleri ne kadar geçerli emin değilim. Türkiye'den daha kötü ülkelerin notu daha yüksek" diyerek eleştiriden de geri kalmıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'de siyasi gerginlik olduğu yönündeki değerlendirmelerinin sorulması üzerine ise "Yakın coğrafyamızda siyasi gerginlikler var. Ancak içeride benzer bir durum oluşsaydı bu hemen piyasalara yansırdı. Dolar, tüketici, borsa tepki verirdi. Böyle bir durum yok" diyor.
Mustafa Koç, Türkiye'nin büyüme rakamıyla ilgili ise şu değerlendirmede bulunuyor: "Enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Çok fazla gaza basıldığı zaman açık da giderek artıyor. O bakımdan hükümetin almış olduğu ekonomiyi bir nebze soğutma kararını doğru buluyorum. Diğer taraftan da istihdam yaratma bakımından yüzde 5'in altında büyüme Türkiye için sağlıklı değil. 2013'te Türkiye için öngördüğümüz büyüme yüzde 4.5-5. Ülke yüzde 5 büyürken, gruplar kendi içlerinde daha iyi performans göteriyor. Koç Grubu da Türkiye'nin 1.5-2 katı kadar büyüyecek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA