Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mintax'ı P&G'den aldık pilav işini beceremedik

Önceki akşam Fenerbahçe- G.Birliği maçını, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in davetlisi olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izledik.
Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, telefon açıp Murat Ülker'in davetini ilettiğinde, "Mutlaka gelmelisin. Ressam Burhan Doğançay da bizimle olacak. Biliyorsun gençliğinde Gençlerbirliği'nde futbol oynamıştı" demeyi de ihmal etmedi.
Doğançay hayranı Murat Ülker'in sanatçının Mavi Senfoni de dahil bir çok eserini satın aldığını da hemen hatırlatayım bu arada. Maç oynadığı yıllardan sonra ikinci kez bir stadyuma gelen Doğançay için bu buluşma biraz nostaljikti.
Bizim için ise ilginç bir futbol izleme deneyimi oldu. Çünkü her ne kadar Murat Ülker için koyu bir Fenerbahçeli desem de bugüne kadar kendisini locanın dışındaki koltuklarda otururken hiç göremedim. Yine öyle oldu. Ülker hep iç bölümde ve ayaktaydı. Biz de gazeteci arkadaşlarımla başladık Murat Ülker'e ardı ardına sorular yönetmeye. Ülker de bir yandan arka arkaya atılan gollerin sevincini yaşarken, öte yandan da sorularımıza tek tek yanıt vermeye başladı.

Mintax Şok'un oldu

Böylece öğrendik ki, Yıldız Holding, bir zamanların ünlü temizlik malzemeleri markası Mintax'ı Procter&Gamble'dan satın almış. Ülker, Mintax'ı bir şirkete ürettirerek, 1160'ı bulan Şok mağazasında satışa sunacak.

18.3 milyon tasarruf!
Çalışma koşullarının isteseler de istemeseler de kendilerini çevreci yaptığını anlatırken Murat Ülker karbon ayak izini ne kadar azalttıklarına dair güzel bir bilgiyi de paylaştı. Ülker Grubu bakkallara, marketeler giden araç sayısını 1965 adet azaltmış ve bu azaltma ile yıllık 4.7 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanmış. Yani yaklaşık 18.3 milyon lira tasarruf elde edilmiş.

11 çeşit pilav yaptık!

Murat Ülker'in aslında mutfakta da iyi olduğunu bu sohbet ortaya çıkardı. "Çikolatalı kekte çok iyiyim" dedikten sonra bir türlü halledemediği konuyu "pilav" olarak açıkladı. "Bir gün eşimle 11 çeşit pilav yaptık. Pilav işini Ülker olarak da denedik, hatta makinelerini de aldık ama tutmadı. Aldığımız makinelerde sonra başka bir markamızı ürettik."
Peki Yıldız Holding 2013'te ne kadar büyüyecek? 'Türkiye'den az büyümeyeceğiz' diyor Ülker ve ekliyor, "Büyümemizi Türkiye'de azaltmadan dünyada da büyümeye çalışıyoruz."

Messi Koli!

Bu arada Ülker Grubu'nda Messi Koli diye bir kavramın bir iş yapma şeklinin olduğunu da Murat Ülker'den öğreniyoruz. Dağıtımın en iyi ve hızlı şekilde yapılması için Messi'nin yaptığı asistleri gösteren bir film yapılmış. Kolilerin üzerine QR Code kullanılarak bu filmler yerleştirilmiş. Satıcı akıllı telefonunu kullanarak videoyu izliyor ve daha verimli oluyormuş. Amaç, dükkâna giden satıcının tek bir hareketle kolileri raflara yerleştirebilmesiymiş.

Fuarda Doğançay'ın 36 eseri de satılmış

Sohbetimizi sessizce dinleyen Burhan Doğançay, Gençlerbirliği'nin tek bir golde kalmasına üzülüyor, o sırada Murat Ülker imzalı bir Fenerbahçe formasını hediye ediyor Doğançay'a ve Fenerbahçeli olmasının zamanı geldiğini söylüyor. Doğançay, "Yok artık!" diyerek formayı alsa da takımından asla vazgeçmeyeceğini belli ediyor. Contemporary İstanbul'u beğenip beğenmediğini soruyorum Doğançay'a, "Bu yıl özellikle çok iyiydi. Çok yabancı vardı" diyor, kendi galerisindeki 36 eserin de satılmış olmasından memnun olduğunu görüyorum. Murat Ülker'e, Marlborough Galerisi'ndeki Boterolar hakkında ne düşündüğünü soruyor. O da bana Bodrum'u işaret ediyor ve daha büyükleri Türkbükü'ndeki Casa Dell'Arte'de vardı diyor.

Kadınları önemsiyorum

Yönetim Kurulları'na kadın aday yetiştirme konusuna özel önem veren ve Forbes Dergisi'nin bu konuda başlattığı hareketi grup olarak destekleyen Murat Ülker, peki kendi grubunda kadınlara ne kadar önem veriyor? Ülker, 'Bir kadın hele de anneyse daha çok önemsiyorum' diyor ve hali hazırda 5 kadın yöneticiyi yönetim kurullarına aldıklarını anlatıyor. Grupta Zuhal Şeker Tucker Şok'ta, Başak Kluznick Rotopaş'ta, Nurtaç Ziyal Farmamak'ta ve Ege Karapınar da İstanbul Gıda'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA