Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ankara'ya Salt geliyor!

Garanti Bankası kültür ve sanat alanında sağlam adımlarla ilerliyor. Salt Galata hakikaten de İstanbul'un göz bebeği kültür ve sanat merkezlerinden biri haline geldi. Aynı şekilde Salt Beyoğlu da. Şu günlerde bu iki merkeze yolunuz düşerse sizleri nefis iki sergi bekliyor.
Salt Galata'da '1+8' Türkiye ve sekiz komşusu üzerine Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak'ın çektiği belgeselin sekiz ekranlı video düzenlemesi var.
Ermenistan, Gürcistan, Irak, İran, Nahcivan, Suriye ve Yunanistan'daki yaşamları içeren belgesel ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarını sorguluyor.
Salt Beyoğlu'nda ise 'Duvar Resminden Korkuyorlar' isimli çok kapsamlı bir araştırma ve arşiv projesi var şu anda.
Geçtiğimiz günlerde Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ile Salt Galata'da buluştuk. Salt'ın Sergiler Koordinatörü Vasıf Kortun da bize katıldı ve yeni projeler hakkında sohbet ettik.
İşte bu sohbette müjdeyi Nafiz Karadere verdi. Başkent Ankara da Salt'a kavuşuyor. Salt Ulus tıpkı Salt Galata gibi 1. dereceden tarihi eser bir binada yakında faaliyete geçiyormuş. Bina Osmanlı Bankası'ndan Garanti Bankası'na geçmiş. Gençlik Parkı'na bakıyor.
Eskiden lojman olarak kullanılmış.
Aslında çok büyük değil. 300 metrekare.
Ama anlamı büyük. Özellikle de Ankara gibi kültür ve sanat alanında hakikaten fakir bir 'başkent'te Salt Ulus çok önemli bir adres olacağı benziyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA