Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Doping belasından bizi 'eğitim' kurtarır!

Sizi bilmem ama her doping aldığı ispatlanan sporcumuzla ilgili haber duyduğumda utanıyorum. Sadece utanmakla da kalmıyor, gerçekten üzülüyorum.
Futbolun ve biraz da basketbolun dışında hiçbir spor dalının tam anlamıyla gelişemediği ülkemizde son yıllarda özellikle atletizmde umut veren gelişmeler olmaya başlamıştı. Devletin ilgisi biraz daha artmış, milyonlarca doları gözünü kırpmadan futbola akıtan özel sektör de futbola verdiğinin kat be kat azı da olsa bireysel spor dallarını da desteklemeye başlamıştı. Evet, olimpiyatlardan hiç de güzel olmayan sonuçlarla dönüp duruyorduk ama açıkçası sporda bir uyanış vardı. Oysa birden her şey sanki tersine dönmeye başladı. Bir biri ardına doping haberleri geliyor. Şimdi de hepimizin gururu olan, büyük sevinç yaşatan milli atlet Nevin Yanıt. Doping yaptığı kanıtlanmış.
Peki ne yapılmalı?
Ben işin ahlak tarafını sorgularken, eğitim kısmını da Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler'den dinledim. Sporcuların ve hocaların acilen bir eğitim programına alınması iyi bir seçenek gibi duruyor.
Performansın artırılması konusunda doping gibi yüz kızartcı bir seçeneğe değil daha bilimsel ve doğru yollara yönelmeleri için "eğitim şart" değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA