Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Yıldırım: Fiyatın konuşulmasını istemiyorum!

Murat Ülker, 2009 yılında Türkiye'nin önde gelen ressamlarından merhum Burhan Doğançay'ın Mavi Senfoni isimli eserine 2.2 milyon lira verdi ve o günden sonra sanat dünyasında ses getiren satışlar birbirini kovalamaya başladı.
Mavi Senfoni'ye böylesine yüksek bir fiyat ödenince sanat otoriteleri, "Bu bir milat"tır yorumunda bulunmuştu. Ressam Burhan Doğançay ile bu satıştan sonra çeşitli defalar bir araya geldim ve her sohbetimizde eserlerine bu kadar kıymet veren Murat Ülker'e olan hayranlığını ve sevgisini dinledim.
O satıştan cebine bir kuruş bile girmeyecek olması önemli değildi Doğançay'ın.
Eserlerinin nihayet olması gereken değere yaklaşmasının mutluluğunu yaşıyordu.
Bu anekdotu bana hatırlatan, dün neredeyse tüm gazetelerde, Orjin Grubu'nun iki kurucusundan biri olan Zafer Yıldırım'ın Fahrelnissa Zeid'in 'Atom Patlaması ve Bitkisel Hayat' adını taşıyan eserine 2.7 milyon dolar ödeyerek sahip olmasıyla ilgili haber oldu.
Zafer Yıldırım'ın sanata olan ilgisi her geçen gün katlanıyor.
Yaklaşık 25 yıldır küçüklü büyüklü sanat eserleri satın alan ve son yıllarda özellikle çağdaş sanat fuarlarına eşi Zerrin Yıldırım ile birlikte büyük ilgi gösteren Zafer Yıldırım'ı telefonda tebrik edince şunları söyledi:
"Fiyatın konuşulmasını istemiyorum. Önemli olan bu önemli eserin Türkiye'de olması. Zeid'in en güzel eserlerinden biri. Bunu paylaşmak lazım."
Yıldırım'ın nasıl paylaşacağını merak ettim ve "O zaman bu eseri evinize ya da iş yerinizin duvarlarına asmayacaksınız" dedim, Yıldım da eserlerin sergilenmesiyle ilgili bir sanat projesi olduğunu ancak henüz netleşmediğini söyledi.
Dubai'de Christie's Müzayede Evi'nin düzenlediği müzayedede gerçekleşen bu önemli satış, 6 Kasım'da ön izlemeyle kapılarını açacak olan 8.Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nın hemen öncesine denk gelmesi de güzel bir rastlantı oldu sanıyorum. Ali Güreli'nin önderliğinde yapılan fuara bu yıl 22 ülkeden 95 galeri ve 650'den fazla sanatçı katılıyor ve her geçen yıl fuarı izlemeye gelen sanatseverlerin sayısı katlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA