Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Anadolu keçesi de New York'ta

Bugün ekonomiye sanatsal dokunuşların izindeyim galiba.
Bu kez Dr. Selçuk Gürışık ve asistanı Ali Alev'in Anadolu keçeciliğinden yola çıkarak sürdürdüğü çalışmalarından söz etmek istedim. İkilinin bugünlerde New York La Mama Gallerie'de bir kostüm sergisi var. Keçenin, ipek ve yün ve pamuk dokunuşlarla zarif kıyafetlere, şallara büründüğünü geçtiğimiz haftalarda gözlerimle gördüm. Türkiye'nin önemli konfeksiyoncularından Suteks'in kurucusu Nur Ger'in desteklediği proje Türkiye'deki geleneksel değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyor. Selçuk Gürışık, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mimarlık okuduktan sonra, yönünü Avrupa'ya çevirmiş ve Central Saint Martin's College of Art&Design'da master yapmış.
Tezi keçe. Yetinmemiş Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde de doktorasını tamamlamış. Ne yazık ki Türkiye'deki üniversiteler Gürışık'ın keçe projesine uzak durmuş ve hatta kıl kokar diyerek bırakmasını tavsiye edenler olmuş.
Ama gelin görün ki Gürışık'ın yenilikçi, sanatsal dokunuşlarını Avrupa ve ABD el üstünde tutuyor.
Yakın dostum Dr. Selçuk Gürışık, asistanı Ali Alev ile birlikte Anadolu keçeciliğinden yola çıkarak sürdürdüğü tasarım çalışmalarını 21 Kasım'da New York La Mama Gallerie'de açacağı kostüm sergisi ile taçlandırıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA