Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

2014 karamsar bir yıl olmayacak!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 2014'ün tahmin edildiği gibi öyle karamsar bir yıl olacağını düşünmediğini belirterek, "Çünkü Türkiye'nin baktığınız zaman döviz rezervleri falan da bayağı kuvvetli. Türkiye'de borçlu olan devlet değil esasında borçlu olan şirketler. Birazcık şirketlerde daralma veya sahip değiştirmeler olsa da her şeyin yoluna gideceğini düşünüyorum" diye konuştu.
17 Aralık operasyonunun ardından yaşanan gelişmeleri ve iş dünyasına yansımalarını yorumlayan Fikret Orman, bana şunları söyledi:
'Sermaye ürkektir. Sermaye çabuk kaçar. Dünyanın her yerinde böyledir. Ama şunu unutmamak lazım ki Türkiye Ak Parti'nin iktidara geldiği süreçten bu yana inanılmaz derece de büyüme trendi içerisine girdi. Ülkenin cirosu çok büyüdü. Şirketler artık milyar dolarlık şirketler haline geldi. Bizler de öyleyiz. Türkiye'nin bundan güçlü çıkacağına inanıyorum. Tayyip Bey'in bu işi yönetebileceğini düşünüyorum. Çok önemli işler yaptığını düşünüyorum yani ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunduğunu düşünüyorum. Bunlar demokrasinin içerisinde olan şeyler."
Konut piyasasına ait gözlemlerini de aktaran Fikret Orman, "Özellikle bizim yaptığımız lüks konut sınıfında bir yavaşlama var ama bizim öyle çok büyük bir derdimiz yok. Biz çünkü sermayesi kuvvetli olan bir şirketiz. Bir banka borcumuzda yok. Projede zaten iki üç ay içerisinde bitecek. Satış sıkıntısı yaşamadık" dedi.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU YOK

Beşiktaş'ın şu anda bir stadı olmadığı için rakiplerinden 40-50 milyon dolar daha az bir gelir elde ettiğini söyleyen Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü'nün sekiz yıldır zarar ettiğini, kendi başkanlık döneminde bu zararı indirebilmek için bir dizi çalışma başlattığını söyledi. Başkanlık koltuğuna oturduğunda önünde 350 milyon dolarlık bir borç yükü olduğunu anlatan Fikret Orman şunları anlattı:
'Özellikle faiz yükü çok ağır bir yük tutuyor. Kontratlarımızın çoğu özellikle döviz cinsinden yapılmış ki son dönemlerde biliyorsunuz neredeyse yüzde 15'e yakın devalüasyon oldu Türkiye de. Paramız değer kaybetti.
Bunların hepsi zarar doğuran sebepler. Ben geldiğimde 250'nin üzerinde haciz dosyasıyla karşı karşıyaydık. Her yere borcumuz vardı. Şuan da Beşiktaş kulübünün kimseye borcu yok. Yatırım yapıyor. Bir basketbol salonu açacağız. Herhalde ay sonuna doğru Başbakanımızla beraber İnönü stadyumunun resmi temel atma törenini yapacağız."

5 KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİNDE STAD

Beşiktaş'ın stat projesini geldikten sonra tekrar yaptıklarını ve projede bir alışveriş merkezi ve otelin olmayacağını, stadın normal seviyesinden 8 metre kadar aşağıda olacağını ve bunun için büyük bir hafriyat yaptıklarını da anlatan Fikret Orman, 'Yukarı doğru çıkarsak orada yaşayan insanları rahatsız edeceği için biz inerek büyüttük projeyi. Stat 5 katlı bir bina yüksekliğinde sadece.

200 MİLYON $ YOLDA
Beşİktaş'ın birbiri ardına sponsorluk anlaşmaları yaptığına da değinen Fikret Orman şöyle devam etti:
"Vodafone ile 159 milyon dolara 15 yıllık isim hakkı ve ana sponsorluk anlaşması yaptık. Koç Grubu şirketlerinden ARÇELİK BEKO, AYGAZ ve RMK ile 3 ayrı dalda 5 yıllık 20 milyon doların üzerinde bir sponsorluk anlaşması yaptık. Adidas ile 25 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık. Yakında devamları da gelecek. Otomotiv yan sanayine üretim yapan Çorlu'da kurulu fabrikasıyla Beşiktaş'a başkan olduğu zamandan beri çok ilgilenemediğini anlatan Orman, turizm ve inşaat alanında büyümeye devam ettiğini ve İstanbul'da yaptıkları 44 katlı kuleden sonra yine gayrimenkul alanında yeni yatırımlara da girişeceklerini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA