Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye'nin mevcut sorunları yatırım kararlarımızı etkilemez!

Enerji yönetimi alanında 25 milyar euroyu aşan cirosuyla bir dünya devi olan ve Türkiye'de de özellikle son 5 yılda büyük yatırımlara girişip iki fabrika birden kuran Schneider Electric'in Dünya Başkanı ve CEO'su Jean Pascal Tricoire ile geçtiğimiz günlerde bir kahvaltıda buluştuk.
Tricoire, Türkiye'ye verdikleri önemden, son 10 yılda ülkede 5 kat büyüdüklerinden söz edince, haliyle biz gazeteciler de 17 Aralık operasyonlarının ekonomiye, piyasalara yansıması hakkında ne düşündüğünü ve yatırımlarını etkileyip etkilemeyeceğini merak ettik ve sorduk.
Son zamanlarda iş dünyasından kimle karşılaşsak konuştuğumuz tek konu bu kuşkusuz. Piyasalar alt üst oldu ve özellikle yatırım arifesindeki şirketlerin bundan etkilenmemeleri söz konusu değil. Ama baktık Tricoire "günlük siyaset ve günlük ekonomik gelişmelerle" yakından ilgilenmiyor. "Türkiye'nin şu andaki durumuyla alakalı değilim. Çünkü biz şirket olarak burada uzun vadeliyiz. Bir yıl sonrasını planlamıyoruz, en az 5 yıl sonrasına bakıyoruz" diyor ve gerekçelerini şöyle sıralıyor:
"Gelecek 20 yılda dünyada enerji tüketimi ikiye katlanacakken, Türkiye'nin de aralarında olduğu gelişmekte olan ülkelerde önümüzdeki 10 yılda enerji tüketimi ikiye katlanacak. Schneider Electric ise bu süre içinde Türkiye'de enerji verimliliğini yüzde 20 artırmak gibi bir hedefle ilgileniyor."
Ez cümle hepimizin hayatına enerji verimliliğiyle alakalı önemli katkılar yapacak gelişmelerde son sürat ilerleme var. Enerjiyi gerektiği kadar tüketip, verimliliğe odaklanmış akıllı pilot şehirler kuruluyor birçok ülkede. Schneider'in CEO'sunu dinleyip toplantıdan çıkarken, Türkiye'nin de bir an önce gündemin ağır konularını çözerek önüne bakmaya ve çocuklarımızın geleceği için büyük önem arz eden konulara gündemde yer açmaya ihtiyacı var diye düşündüm. Siz ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA