Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şirketini 100 milyon dolara sattı şimdi uzaya gidecek!

Türkiye'nin önde gelen mobil teknoloji şirketlerinden olan ve çalışanların yaş ortalamasının 26.5 olduğu Pozitron, 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla mobil para alanında dünyanın önemli oyuncularından biri olan Monitise şirketine satıldı. Bu şirketi 13 yıl önce kuran genç girişimci Fatih İşbecer ve daha sonra şirkete ortak olarak katılan kardeşi Fırat İşbecer, satışın hemen ardından Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak'ın A Haber'de yayımlanan İş'te Hayat isimli programına katılarak bu satışın perde arkasını ve gelecek planlarını anlattı.
Monitise yöneticileriyle 3 ay önce tanıştıklarını ve tüm pazarlıkların, hukuki sürecin 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını anlatan Fatih İşbecer, ocak ayının şirket satışları açısından tüm dünyada çok kötü bir ay olduğunun açıklandığı günlerde Pozitron'un satışının dünya basınında büyük yer aldığını söyledi.
Pozitron'u 24 yaşındayken kuran ve o sırada kardeşi Fırat işbecer'in de Paris'te çalıştığını anlatan Fatih İşbecer, fizik mühendisi olduğunu ve aslında yazılım işiyle uğraşmalarına ve bu alanda birçok ilki Türkiye ile tanıştırmalarına rağmen koz yazmayı hiç bilmediğinin de altını çizdi. Fırat İşbecer'in şirkete 4 yıl sonra katıldığını ve Mete Balcı adında bir üçüncü ortaklarının daha olduğunu anlatan Fatih İşbecer, özellikle bankacılık alanında cep telefonu kanalıyla bazı yerli uygulamaları hayata geçirdiklerini ve mobil ticaretin gelişmesine katkı yaptıklarını söyledi.
Şirketi çok da iyi bir paraya satınca hangi hayallerini gerçekleştirmeyi planladıkları sorusuna ise Fatih İşbecer ilginç bir cevap verdi: "Benim çocukluktan beri hayalini kurduğum bir şey vardı. Hatta bir telefon görüşmesi de yaptım. Ben uzaya gitmek istiyordum hep.
Ama öyle bazı firmaların yaptığı ticari seferlerle değil de 2001 yılında başlayan bir programa katılmak istiyordum. Sizi Kazakistan'daki uzay üssünden fırlatıyorlar ve uzayda 12 gün kadar kalıyorsunuz. Bu hayalimi gerçekleştireceğim ve sanıyorum kazandığım paranın ciddi bir kısmını muhtemelen bu uzay seyahati için kullanacağım. Çünkü hiç ucuz değil.
Bir insanın çalışmasını zaten ne motive eder?
Hayallerini gerçekleştirmek bence. Benim de hayalim bu. 2017 yılında gidecekmişim gibi görünüyor. Daha görüşmelerimiz bitmedi. Bu işi organize eden kurum şu anada kadar 7 kişiyi götürmüş."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA