Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Gizli değil açık enerjimiz kadınlarımız!

2001 yılında, 2023 yılının vizyonunu çizmek için yola koyulanları alkışlamalı. Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ev sahipliğinde buluşup, bu yıl 13'üncüsü 13-14 Mayıs'ta "Yeni Büyüme Stratejileri ve Kaynakları- Gizli Enerjimiz Kadınlarımız" başlığı altında yapılacak olan konferansa gelinceye kadar yaşananları hatırlayınca hakikaten de Canevi ve ekip arkadaşları kutlamalı diye düşünüyorum.
Canevi de ilk yılı hatırlıyor: "Herkes güldü. Biz yarını göremiyoruz, sen 2023 diyorsun dediler." Hatırlayın 2001 yılını. Örneğin iş dünyasında kimse önünü göremediği için plan program yapamıyordu. Ama işte koalisyon döneminin de sona ermesi, AK Parti'nin başarılı bir ekonomik program uygulamasının da etkisiyle Türkiye'de 10 yıl, 20 yıl sonrasına dair planlar yapmak normalleşti.
Canevi ve arkadaşlarının Forum İstanbul'u da, çizdikleri 2023 vizyonu da her kademede herkes tarafından konuşulur oldu. Bugün zaten AK Parti'nin 2023 vizyonu iş dünyasında hemen hemen tüm şirketlerin plan program akışını değiştirdi ve herkes 10 yıl sonrasına daha iddialı hedefler koyar hale geldi.
Forum İstanbul ekibi, günlük siyasi gelişmelerin dışına çıkıp sonrasına bakmaya çalışıyor. Canevi, "Biten seçimler, yaklaşan seçimler herkes bunu konuşuyor. Ben buna henüz olgunluğa erişmemiş demokrasi tuzağı diyorum. Oysa seçimlerle iş âleminin ne işi var? Bakın ABD'ye seçimler var diye kimsenin işi etkilenmez ama burada öyle değil" diyor.
O nedenle Forum İstanbul bugüne değil yarına bakıyor ve 21'inci yüzyılın trendlerini, ihracatta dönüşüm ve nitelik atılımını, yeni büyüme stratejisinde finansman politikasını, büyüme stratejisi olarak kadın işgcünü, kadın girişimcilik ve liderlik konularını masaya yatırmaya hazırlanıyor.
Forumun stratejik partnerlerinden olan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in de katıldığı toplantıda bugüne değil yarına bakan konferansa kimlerin konuşma yapmaya geldiğini ve en önemlisi de 'kadın' konusunu başlığa çeken Forum İstanbul'un bu önemli 'gizli enerji'yi açığa çıkartmak için bir dizi çalışmaya ivme kazandırmak istediğini öğrenmiş olduk.
Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 30'lara ancak gelebildi Türkiye'de. Oysa kadınların istihdama katılımının en düşük olduğu Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan yanı başımızdaki Yunanistan da dahi yüzde 55'lerde. Yani gidecek çok yol var ve herkes biliyor ki kadınlar işgücüne katıldığı oranda Türkiye'nin refah seviyesi de yükselecek.
O nedenle bu konferansların desteği ve başta Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi önemli platformların ve büyük şirketlerin katkılarıyla kadının çalışmasının önündeki engellerin hızla kaldırılır. Esnek çalışma modelleri ve kreş sorunu çözüme kavuşsun diye önemli adımlar atılır.
Konferansın konuşmacılarına gelince... Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açılışıyla başlayacak Forum İstanbul'da, Uluslararası Finans Enstitüsü eski Başkanı Charles Dallara, Arjantin eski Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, Japonya'nın eski Savunma Bakanı Yuriko Koike, Pakistan Kadın Kalkınma Komisyonu eski Başkanı Batool Iqbal Qureshi, İtalya'dan Women&Technologies 2008-2015 Platformu kurucusu Gianna Martinengo ve Belçika'dan Dijital Liderlik Enstitüsü Kurucu Başkanı Cheryy Miller birer konuşma yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA