Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Yıldız Holding, LC Waikiki ve Bim Global Challengers yolunda!

Dünyanın en büyük yönetim danışmanlık şirketlerinden olan The Boston Consulting Group'un Yönetici Ortağı ve Türkiye Genel Müdürü Burak Tansan ile dün global trendler, zirveyi zorlayan şirketler, önümüzdeki yıllardaki internet trendleri gibi birçok ilgi çekici konuda sohbet ederken, Türkiye'nin muhalefet partileri CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı belli olmuştu ama biz o sırada Twitter'a hiç girmediğimiz için bundan 1.5 saat sonra haberimiz oldu. İslam tarihçisi Prof. Dr Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının ardından dün de Başbakan Erdoğan AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ay sonunu bulabileceğini söyledi. Özetle son dönemde siyaset o kadar ön planda ki etrafta apolitik kimse kalmadı galiba. Siyasi tansiyon Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça daha da yükselecek Türkiye'de. Ancak ben size yine de bugün iş dünyasının yakından takip ettiği önemli trendlerden ve gelişmelerden söz etmek istiyorum.
Burak Tansan ve ekibi Türkiye'de ismini saklı tuttuğu şirketler için özel araştırmalar yapıyor ve global araştırmaları da şirketlerin hizmetine sunuyor ve danışmanlık yapıyor. BCG Türkiye'de Boyner YKM, TEB-Fortis ve Borusan-Balnak önemli birleşmeleri yönetmişti. Ancak grup sadece birleşme ve satın almaları yönetmiyor, şirketlerin önümüzdeki yılın trendlerine göre yeni yol haritaları çizmesine de yardımcı oluyor.
Bu yıl özellikle merak ettiğim 5 yıldır hızla gelişmekte olan ülkelerden gelen ve küresel liderliğe oynayan 100 büyük firmanın açıklandığı Global Challengers-Yükselen Global Yıldızlar raporuna Türkiye'den yeni hangi firmaların gireceği oldu. Geçen yıl bu listeye Türkiye'den üç isim Koç, Sabancı ve Türk Hava Yolları girmişti. Ancak bu yıl listeyi Godiva ile özellikle Uzakdoğu'da atakta olan ve tüm dünyadaki satışlarını artıran, üstelik en son Demet's markasını da satın alarak global hamleler yapan Yıldız Holding'in zorlayacağını düşünüyorum. Burak Tansan, hem Yıldız Holding'in hem de verimliliğiyle öne çıkan LC Waikiki ve Bim'i de yükselen şirketler arasında sayarak, "Bu yıl biz de bu isimlerin de içinde olduğu bazı şirketlerin rapora girmesini bekliyoruz" diyor.
Geçen yıl bu listeye Türkiye'den giren 3 şirketin dışında Çin'den 30 şirket, Hindistan'dan 20, Brezilya'dan 13, Meksika'dan 7, Rusya'dan 6, Güney Afrika'dan 5 ve Tayland'dan da 4 şirket girmişti. Bakalım çok seçimli, dalgalı ve siyasi tansiyonun yüksek olduğu yıllarda Türk şirketleri Yükselen Global Yıldızlar gibi listelerdeki varlığını artıracak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA