Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ukrayna ve Rusya'da satışlarımız çok iyi!

Toplamda yüzde 10'un üzerinde büyüyerek 2014 sonunda 19 milyar dolarlık ihracata imza atacak olan konfeksiyon sektörünün önemli temsilcileriyle sohbete bugün de devam ediyorum. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu da şu günlerde siyasetle çok ilgili.
Ne de olsa ekonomideki istikrar siyasi istikrara bağlı diye düşünüyoruz ama aslında, iş dünyası 'yeni Başbakan kim olacak' sorusuyla meşgul olsa da gördüğüm yatırımlara devam edildiği ve yıl sonu büyüme beklentilerinde iş yapılan komşu ülkelerin yangın yerine dönmüş olmasına rağmen olumsuz hiçbir durum olmadığı.
Eroğlu Holding, denim hazır giyimde Türkiye'de ikinci, konfeksiyonda ise 6'ncı sırada yer alıyor. Ancak pamuktan mağazaya bu zinciri oluşturan dünyanın sayılı şirketlerinden biri. 2013 yılında 1 milyar 250 milyon dolar ciro yapmıştı.
Bu yıl sonunu 1.5 milyar dolarla kapatmaya hazırlanıyor. Üretimin yüzde 80'ini 38 ülkeye ihraç ediyor ve geçen yılki ihracatı 250 milyon doları buluyor. Türkiye'de Aksaray, Çorlu ve Düzce'de 3, Mısır'da da 2 fabrikasında yılda 15 milyon adet denim pantolon, 25 milyon metre denim kumaşı, 1 milyon 32 bin adet örme tekstil üretimi yapıyor.
Dünyanın tanınmış markalarına üretim yaparken, kendi markası Colin's'in özellikle Rusya'da tanınırlığı küçümsenecek gibi değil. Yurtdışında bulunan 550 Colin's mağazasından 230'u bu ülkede. Ukrayna'da da hatırı sayılır bir büyüklüğe gelmiş durumda. Yani bu ülkelerde problem çıkınca, Eroğlu Holding şirketlerinin de etkileneceğini düşünebilirsiniz. Ancak öyle olmadığını Nurettin Eroğlu sohbet esnasında anlatıyor. "Hiç karamsar değilim, olmam da" diyor ve devam ediyor: "İş yaptığımız pazarlarda savaş var ancak mesela Mısır'daki fabrikalarımızda işler sadece bir hafta durmuştu. 5 bin kişi çalışıyor. Mısır'dan 250 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Rusya'da mağazalarımız iyi durumda.
Ukrayna'da devalüasyona rağmen satışlar iyi gidiyor"
diyor. Eroğlu Holding bu yıl Aksaray'da 15 milyon dolarlık yeni konfeksiyon üretim tesisi, Düzce'de de 7 milyon dolarlık bir örme yatırımına daha girişiyor. "Sanayiciyiz. İşimiz bu" diyor ve 13 bini bulan çalışan sayısının her yıl yüzde 20 oranında arttığının altını çiziyor. Eroğlu Grubu'na ait bir diğer marka olan Loft'un mağaza sayısı da 125'i bulmuş durumda.
Eroğlu Holding aslında son yıllarda inşaat sektöründeki ağırlığını da artıran gruplardan. Holdingin işlerinin yüzde 30'una yakını alışveriş merkezi, konut, otel ve işyerlerinden oluşan inşaat projeleri oluşturuyor. Ancak Nurettin Eroğlu 1993 yılında Kulis adıyla çıkardığı sonradan Colin's olarak değiştirdiği markası ve üretim tesisleriyle ihracat ve mağazacılıkta Türkiye'ye yüz milyonlarca dolar kazandırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA