Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Başkan baktı herkes İstanbul'a gidiyor kalktı geldi!

Dünyanın dört bir tarafındaki girişimcileri desteklemek için kurulan Endeavor'ın bu yılki İstanbul toplantısı birçok açıdan ilgi çekiciydi. Her şeyden önce büyük bir kaosa ve insanlık dramına kapı komşusu olan Türkiye'ye seyahat ile ilgili kimse endişe etmemiş.
17 ülkeden 190
katılımcı da programını değiştirmemiş.
Daha da ilginci Warner Music'in eski CEO'su olan Endeavor Global Yönetim Kurulu Başkanı Edgar Bronfman, İstanbul toplantısına tüm dünyadan yönetim kurulu seviyesinde katılımcı sayısının fazlalığını görünce bizzat İstanbul toplantısına katılmaya karar vermiş.
Peki Türkiye'de yapılan bu toplantılar neden bu kadar başarılı? Sanırım bunun sebebi de başta kurucular arasında yer alan ve Endeavor Türkiye'nin Genel Sekreterlik görevini yürüten Didem Altop olmak üzere yönetim kurulundaki diğer isimler. Yani Ali Koç, şu anki başkan Murat Özyeğin, Ali ve Vuslat Doğan Sabancı, Özcan Tahincioğlu ve her ne kadar bu yıl ki etkinliklere katılamamış olsalar da Suzan Sabancı Dinçer ve Ferit Şahenk'in de aralarında bulunduğu büyük gruplarının ikinci kuşak yöneticileri, Endeavor Türkiye kurulduğundan bu yana mesailerinin ciddi bir bölümünü girişimciler için ayırmaktan çekinmiyor. İstanbul toplantısının her yıl olduğu gibi bu yıl da bir konuk konuşmacısı vardı. Bu yıl bu isim, iş dünyasının en iyi hatiplerinden biri olan ve kürsüden ayrılmadan önce girişimcilere, "Para kaybedin ama kredibilitenizi kaybetmeyin" tavsiyesinde bulunan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'di.
Etrafta kim kimdir diye bakınırken, Endeavor'un genç ve birbirinden enerjik ekibinin bir üyesi beni Ürdün'ün Ali Koç'u diye lanse edilen Ali Al-Husry ile tanıştırdı. İlaç endüstrisinde Hikma Pharmaceuticals'ın sahibi olan Al-Husry, "Ürdün'de de girişimcileri desteklemek için bu organizasyonlardan yapıyoruz.
Dünyanın birçok ülkesinde toplantılar oluyor ama her yıl benim için İstanbul vazgeçilmez"
diyor ve Türkiye'ye olan sevgisini anlatıyor. Hemen yanında duran ABD'nin Miami kentinden Matt Haggman'ın 2.5 milyar dolar büyüklüğü olan Knight Foundation'ın yöneticilerinden olduğunu öğreniyorum. Hem Türk hem de yabancı yatırımcılar Endeavor toplantılarında elemeleri geçen en iyi fikirlerin arasından en iyi seçerken isterlerse bazı girişimlere yatırım da yapıyorlar. O nedenle bu toplantılar müthiş verimli geçiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA