Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

7 milyon kayısı ağacından 350 milyon $ gelmeyecek!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Malatya Film Festivali'nin açıldığı gün bir grup gazeteci yolumuzu Malatya'ya düşürdük ve Vasip Şahin'in İstanbul Valisi olarak atanmasının ardından Malatya'ya vali olarak gelen Süleyman Kamçı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Pınarbaşı'nda yöresel bir kahvaltıda buluştuk.
Malatya bu yıl neredeyse tamamı dondan etkilenen kayısı nedeniyle kötü bir yıl geçiriyor. Şehirde 7 milyon kayısı ağacı bulunduğunu söyleyen Çakır'dan bu yıl geçimini kayısıdan elde eden 300 bin ailenin de sıkıntı yaşadığını öğreniyoruz. Çakır, kuru kayısı ihracatından 350 milyon dolar geliri olan şehrin bu yıl bu geliri de elde edemeyeceğini söylüyor.
Yanımızda Malatya İşadamları Derneği (MİAD) üyelerinden susam üreticisi Hasan Yıldırım, Malatya'nın toprağı ve iklimi üzerine yaptıkları Ar-Ge çalışmalarından söz etti. Ortaya çıkmış ki Malatya iklimi ve toprağı badem yetiştirilmesine çok müsait. Kayısıdan bile daha iyi verim mümkün.
Bunun üzerine 25 bin badem ağacı dikmiş. Anlattıklarına bakılırsa, dünyada 6 milyar dolarlık bir badem pazarı var ve 8 yıl sonra ilk mahsulünü vermeye başlayan badem, yatırımcısına çok iyi para kazandırıyor. Bu arada MİAD Kadın Kolları Başkanı Kadriye Yüksel'in önderliğinde sürekli yardım alan kimsesiz bebeklerin, çocukların kaldığı Malatya Sevgi Evleri ve 'Askıda Oda' konusu ise bir başka yazının konusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA