Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sabancı'da kadın terfi oranı yüzde 49'a çıktı!

Türkiye'nin en büyük holdinglerinde kadın-erkek eşitliği konusundaki gelişmelerin tüm şirketlere örnek olması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. O nedenle Sabancı Holding'deki kadın terfi oranının yüzde 49'a çıkıp hani neredeyse eşitlenmesinin önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum.
Geçen gün sohbet etme fırsatı yakaladığımız Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holdingte 10 yıldır iki konuyu özellikle takip ettiğini anlattı bize. Sabancı'nın takibindeki konulardan biri işe ilk girişler.
Yani kaç kişi işe alındı ve kaçı kadın.
Sabancı Grubu'nda 2014 itibarıyla işe girişlerin yüzde 40'ı kadın olmuş. Beyaz yakada bu oran yüzde 38. Güler Sabancı, "Arada bir boşluk var. Orta kademeyi geçince bir duraklama oluyor. Orada bir şeyler oluyor, tabii biliyoruz çocuk, evlilik gibi konular gündeme geliyor ve kadınlar iş hayatında geriye çekiliyor ya da ara veriyor. Türkiye'de çalışan kadın sayısı da iyi değil. Biz yönetim kurullarına daha çok kadın koyabilirsek, onların sayesinde uygun politikaları hayata geçirerek en aşağıdaki durumu da yukarılara çekebiliriz. Çünkü bir kadını en iyi yine kadın anlar" diyor.
Bu arada Güler Sabancı, birim yöneticilerinden terfiler sırasında mutlaka kadın aday göstermelerini beklediklerini de söylüyor ve "Aksi halde izahat vermeleri gerekiyor ki bir yıl bu izahatı verebilirler ama akıllı bir yönetici ikinci yıl mutlaka o anlayışa uygun davranarak aday gösterir" diyor. Sanıyorum ki bu strateji işe yarıyor ve kadın terfi oranı grupta yüzde 49'a çıkıyor. İş dünyasında kadın erkek eşitliğine yönelik pozitif örneklerin çoğalması dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA