Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Dubai ciroyu katlayınca Cizreli’ye Güneydoğu Asya kapısı aralandı!

Güzelim ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor sanki. Arka arkaya gelen şehit haberleriyle, tırmanan gerginlikle herkesin morali bozulmaya başladı. İş dünyasına gelince, böyle puslu ortamları sevmediklerini biliyoruz. Yatırımcılar vazgeçmeseler de planlarını askıya alır, ülkede istikrar beklerler. Ancak başlayan bazı yatırımlar da durmuyor. Tıpkı halihazırda 1.500 kişiye iş kapısı olan en iyi girişimcilik hikayeleri arasında sayılan Big Chefs'in yeni yurtdışı planları ve bu yıla ait yüzde 30 büyüme stratejisinin altındaki yeni projeler gibi.
Big Chefs'in kurucusu Gamze Cizreli ve ortağı Saruhan Tan'dan, açar açmaz en büyük ciroyu yapmaya başladıkları Dubai'deki restoranlarından sonra, Suudi Arabistan'da biri bu yıl, diğeri de 2016'da iki restoran daha açacaklarını öğreniyorum.
Yatırım aşkı hiç bitmeyen, Türkiye'deki en iyi ciroyu yapmaya başlayan Tarabya'daki restoranın bahçesinde eski Tarabya Plajı'nı dahi canlandıran Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a geçen yıl 3 bin metrekarede en büyük Big Chefs'i açtığında çok dikkat çekmişti. Ama sonra öğrendik ki belediyeden kiraladıkları mekana halk tepki gösterince kapatmak zorunda kalmışlar. Yenisini Seyrantepe'de eylül ayında açacaklarmış.
2014 yılını 100 milyon liralık ciro ve 34 restoranla kapattıklarını, bu yıl 3 yeni restoran daha açacaklarını anlatan Gamze Cizreli, Dubai'nin başarısının kendilerine Güneydoğu Asya kapısını araladığını ve Malezya ve Singapur'da da restoranlar açacaklarını söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA