Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'ya tarifeli seferler için aracı oldu!

Gündem öylesine hızlı değişiyor ki G20 Zirvesi'nin turizm açısından sonuçları konuşmak üzere buluştuğumuz zirvenin merkez oteli olan Regnum Carya Golf&Resort'un sahibi Fikret Öztürk, tam o sırada aldığımız Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağını düşürdüğü haberiyle hafif bir sarsılıyor ama "Bizler çok alışığız. Her zaman etkilendiğimiz olaylar çıkıyor, biri bitiyor diğeri başlıyor. Ben hiçbir zaman karamsar olmadım. Antalya'nın 600 kilometre sahili, İspanya'nın 800 km sahili var. Antalya'nın turizm geliri 13 milyar euro, İspanya'nın 53 milyar euro. Turizmde daha alacak çok yolumuz var. Otelimiz bir Rus acente firması tarafından dünyanın bir numaralı oteli seçildi" diyor.
Öztük Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, yönetim kurulu üyesi eşi Nurten Öztürk ve otel yatırımını yöneten oğulları Ali Şafak Öztürk, G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapan otelin bu işin altından başarıyla çıkmış olmasının huzurunu yaşıyor. Sohbet sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hazırlıklar sırasında otelin bahçesinde golf arabasıyla dolaşırken aralarında geçen bir diyaloğa da değinen Opet'in kurucusu Fikret Öztürk, "Petrolü değil turizmi konuştuk. Belek golf turizminde öne çıkabilir. Şu anda dünyanın en iyi 5'inci golf destinasyonu. Dünyanın hiçbir yerinde yan yana 15 tane golf sahası yok. Ancak zengin turisti buraya getirmek için THY'nin Avrupa'dan tarifeli sefer yapması şart. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a durumu anlattım. Zengin turistin başka türlü gelmeyeceğini söyledim. Bizim petrol kuyularımız yok ama turizmimiz var dedim. Hem istihdam yaratıyor hem de cari açığı kapatıyor. Kendisi THY Yönetim Kurulu Başkanı ile konuşacağını söyledi. O gün 10 Kasım'dı. 14 Kasım'da THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı zirveye geldiğinde beni aradı ve bu konunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan her sorunumuzu dikkate alıyor" diyor.
Kuşkusuz merak edilen konulardan biri de şuydu. Turizm sektörüne daha önce girmiş ve yine iddialı oteller yapan başka isimler varken, henüz yeni yatırım yapmış olmalarına rağmen neden Öztürk ailesinin oteli zirve için seçilmişti. Öztürk bu soruya da şöyle cevap verdi:
"Koç ile 2002 yılında ortak olduk. Yılların verdiği yorgunluğu atmak için önce golfe başladık. Sonra da otel işine girdik. Yapınca da en iyisini yaptık tabii. Ben devlet bankalarından kredi almadım. Devletle iş yapmadım. Politik bir davam yok. Otelimi 3 Mardan Palace'a değişmem. Bizim otel, iyi altyapısıyla ve iddialı hizmetiyle seçildi bu zirve için."

Merkel'in yerli şaraba övgüsü!

Bu arada öğreniyoruz ki birçok çalışanla sohbet de eden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in otelin şarap kavında birçok özel şarap hazırlanmışken, yerli bir beyaz sofra şarabını çok beğenip 3 kadeh içmesi otel personelini bir hayli şaşırtıyor. ABD Başkanı Obama, hiçbir yerde golf oynamama kuralını burda da bozmuyor ama 3 danışmanının gece golfe kayıtsız kalmadığını anlatıyor Öztürk ve "Çünkü bizde Avrupa'da olmayan 18 delikli aydınlatmalı saha var" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA