Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Efsane bankacının 'Dönüşüm Yolculuğu' belgesel oldu

Türkiye'nin unutulmaz bankacıları arasına ismini Yapı Kredi Bankası'nın genel müdür olarak katıldığı yıllarda yazdıran Burhan Karaçam, "Dönüşüm Yolculuğu" adını verdiği bir belgeselle önceki akşam karşımıza çıktı.
Davet için Boğaziçi Üniversitesi'nin en sevdiğim salonu olan Albert Long Hall'a gittiğimde müthiş bir kalabalığın içinde buldum kendimi. İş dünyasından Ali Koç, Güler Sabancı, Ersin Özince, Hüsnü Özyeğin, Erkut Yücaoğlu, Faruk-Fusün Eczacıbaşı, Ahmet Erciyas, Osman Berkmen, Kazım Türker, Zeynep Bodur, Cem-Ümit Boyner, Ali Taran, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve daha ismini yazamadığım pek çok isim gelmekle kalmadı, davet sonunda 80 dakika süren belgeseli de sonuna kadar izledi.
Türkiye'nin en değerli, en büyük ve en başarılı bankasını, 1987 yılında geldiği ve 1999 yılına kadar genel müdürlük koltuğunda oturduğu Yapı Kredi'de gerçekleştiren ve efsane olan Burhan Karaçam'ın "Dönüşüm Yolculuğu" iktisat okullarında 'vaka çalışması' olarak okutulmayı hak edecek cinsten.
Aynı gün aynı ismi taşıyan kitabını da tanıtan Burhan Karaçam'ın bankadaki değişim, dönüşüm hikayesi o dönemin banka reklamları, kullanmaya daha yeni yeni başladığımız bankacılık ürünleri ile 1990'lara ilginç bir yolculuk yaptırdı.
Bankada mevduat hesabı olanların çok az olduğu, kredi kartının bilinmediği yıllarda o günler için akıl almaz olan yeniliklerin nasıl bir bir hayata geçirildiği ve tüm bunlar yapılırken, Türkiye'nin dört bir yanındaki banka şubelerinde çalışanlarla kurulan yeni ve sağlam ilişkiler, o dönemin teknolojisi için müthiş bir yenilik olan banka çalışanlarına anında videolu eğitimler, Yapı Kredi'nin nasıl müthiş bir okul olduğunu gösterir nitelikteydi.
Burhan Karaçam kitabının başında, "Sürekli değişim, sürekli gelişmeyi ve yenilenmeyi gerektirir. Bunun için yeni fikirlere, yeni düşüncelere açık olmak esastır. Yaratıcılık, korku ve baskı altında değil, özgürlük ortamında yeşerebilir. Rekabet üstünlüğünü yaratacak fark da böyle elde edilir" diyor. Karaçam'ın Yapı Kredi'nin arşivinden çıkardığı üst yönetim ve şube müdürlerinin katıldığı ilginç toplantı videolarıyla süslenen ve Karaçam'ın liderlik vasfını çok daha net görmemizi sağlayan belgesele Cemal Noyan imzasını atmış. Geliri Yapı Kredi Bankası Emeklileri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'ne bağışlanan kitabı okumanızı, belgeseli de mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA