Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mustafa Koç bu ülkeyi acıda buluşturdu

Herkes şaşkın. Tamam sevilebilir ama bu kadar sevilebilir mi? Doğrusu sağlığında kendisine karşı böylesi bir sevgi seli olduğunu bilse çok şaşırırdı her halde.
Dün aileye taziye için Taksim'deki Divan Oteli'ne gittiğimde, inanılmaz bir manzarayla karşılaştım. Herkesin gözü yaşlı.
Önceki gün hastanenin 6'ncı katında kaldığım sürece Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve gelini Caroline Koç ile karşılaşamamıştım.
Çok kötü bir haldeydiler ve 6'ncı kata gelen ailenin yakınlarının yanına çıkacak durumda değillerdi. Anne Çiğdem Simavi ara ara bulunduğu odadan salona çıkıp, herkesin taziyesini kabul ediyor ama o da ayakta duramıyordu. Kardeşlerden Ömer Koç da iyi durumda değildi. Ali Koç güçlü durmaya çalışıyor ve elinden geldiğince herkesin taziyesini tek tek kabul ediyordu. Hepsi şoktaydı.
Dün Divan Oteli'nde önce Caroline Koç ile karşılaştım. Söyleyecek hiçbir cümle yoktu, o yüzden sadece sarılabildik. Sonra eğitim gördüğü ABD'den bu elim olay nedeniyle bugün gelen büyük kızı Esra'yla kucaklaştım, arkadaşlarının arasında sessizce oturuyordu. Küçük kızı Aylin duramamış, gitmişti. Hala Semahat Arsel'in ayağa kalkacak gücü yoktu. Biraz sonra Rahmi Koç salona girdi ve ikisi bir koltuğa güçlükle geçip oturdu ve yüzlerce insan taziye vermek için sıraya girdi.
Taziyede kimler yoktu ki... Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ABD'den kalkmış gelmişti. Vodafone İcra Kurulu Üyesi Serpil Timuray İngiltere'den soluğu Divan'da almıştı.
Bir ara iş dünyasının duayen isimlerinden olan ve Mustafa Koç ile de yakın görüşen Faruk Süren'le sohbet ettim. 'Biliyor musun' dedi, "Sanki nükleer bomba düştü! Bu o kadar etkili, çok acı bir kayıp." Sonra anlatmaya devam etti. Zaman zaman yemekte buluşurlarmış Mustafa Koç ile. "En son bir ay önce buluştuk. Bana 'yaşlandık artık' gibi bir laf edince, ne diyorsun Mustafa dedim. Sen hayatının en güzel, en muhteşem yaşındasın. İşte, aşkta, her şeyde. En güzel yaş 50'li yaşlar... Türkiye, yeri dolmayacak bir dünya insanını kaybetti."
Sahiden de öyle. Yönetim Kurulu Başkanlığı elbisesini hem olabilecek en güzel şekilde giyen hem de herkesin her an ulaşabileceği kadar yakın bir dost olup, o ağır pozisyonların sahibi değilmiş gibi davranan, yaşayan bir iş insanıydı Mustafa Koç.
En yakın dostları arasında yer alan ve çocukluktan beri yakın görüşen Cem Boyner, Güler Sabancı gibi isimlerin kederi yüzlerine yansımıştı. Hele Güler Hanım'ın yaşadığı acı, gözlerinde alerjiye sebep olmuş ve güneş gözlüklerinin arkasına sakladığı gözleri şişten bir çizgi haline gelmişti.
Kimse iyi değildi dün. Bugün de iyi olmayacak. Mustafa Koç'un kaybı herkeste derin bir yara açtı.
Koç Ailesi, Divan Oteli'ndeki taziyeye bir hafta boyunca devam edecek. Allah kendilerine sabır ve dayanma gücü versin. Mustafa Koç'a da rahmet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA