Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

50 yaş kararı ve Mehmet Nane!

Herhalde perakendenin en enerjik isimleri sıralansa, birincilik onun olur. Mehmet Nane, Teknosa'daki başarısının ardından, Sabancı Holding tarafından CarrefourSA'nın başına getirilmişti 2.5 yıl önce. Bu atamadan hemen önce Nane'yi Harvard'a yaptığım bir seyahat esnasında görmüştüm. Nane, 2.5 aylık önemli bir yönetim programına katılıyordu Harvard Business School'da. O gün Nane'nin de içinde olduğu programa dünyanın dört bir yerinden CEO ve şirket üst düzey yöneticisiyle sohbet etme fırsatı bulmuştum. Herkes şunu söylüyordu. Bu programa katılanların hayatlarında bir dönüm noktası oluyor, hayatlarını sorguluyor, kimi bulunduğu işten istifa ediyor, kimiyse daha üst bir pozisyona geçiş yapıyordu.
İlginç olan, o gün hiçbirimiz Nane'nin CarrefourSA'ya genel müdür olacağını bilmiyorduk. Derken o atama yapıldı ve performansı pek başarılı bulunmayan CarrefourSA, Nane ile ciddi bir başarı sergiledi, hedefleri yakaladı. Dün genel müdürlükten ayrılmasıyla ilgili haberler geçince, hemen aradım ve bu kararın arkasında ne olduğunu sordum. Öyle ya Mustafa Koç'un hepimizi üzen ani vefatının ardından kimle konuştuysam, hayatın ne kadar kısa olduğunu ve bu gerçeği hep unuttuğumuzu söylemişti.
"Hiçbir B planım yok. Zaten bana yakışmaz. Tüm hedeflere üstelik erken ulaştık ve izin istedim, veda yemekleriyle, güzel konuşmalarla ayrıldım Sabancı'dan" dedi ve sonra ekledi. "50 yaşındayım. Bu önemli. Şayet başka bir şeyler de yapacaksam bunun için daha fazla gecikmemeliyim."
İş dünyasında 50 yaşı karşılamaya ilginç ve güzel bir örnek Nane'ninki sanıyorum. Bakalım kendisini hangi projelerin içinde göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA