Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ömer Koç'un göz bebeği emin ellerde!

Koç Holding Yönetim Kruulu Başkanı Ömer Koç'un kültür ve sanata olan tutkusu hepimizin malumu. Mesela Koç Grubu'nun destek verdiği arkeoloji kazılarının hepsinin arkasında Ömer Koç'un olduğunu biliyoruz. Dün kendisi holdingin en tepe koltuğuna oturduğu sıralarda, Beyoğlu'ndaki geçmişi 1830'lara giden tarihi Merkez Han'da, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin (ANAMED) 10'uncu yılında bilim dünyasına yaptığı katkıları anlatıldığı bir toplantıya katıldım. Ömer Koç'un bu merkezin bugünlere gelmesinde emeği büyük.
ANAMED Direktörü Doç. Dr. Chris Roosevelt ve ANAMED Müdürü Dr. Buket Coşkuner ile toplantı öncesi sohbet ederken, 'Ömer Koç'un severek ilgilendiği bu projelere şimdi daha az vakit ayıracak herhalde' diye soruyorum. Coşkuner, "Biraz öyle olacak ama neyse ki bütün projelerimizi konuştuğumuz dönem bitti, artık hepsinde önemli mesafeler kat edildi, işler rayına oturdu" diyor.
Bugün güçlü bir bilim yuvasına dönüşen ve üç binadan oluşan Merkez Han, 2008'de başarılı restorasyonuyla ödül de alıyor. Anlatılan o ki Vehbi Koç, Ankara'dan İstanbul'a geldiğinde ticarete bu binada başlamış ve Aygaz'ın 1961'deki kuruluşu da burada yapılmış. Şimdi her yıl Anamed'in desteğiyle, Anadolu medeniyetleriyle ilgili araştırma yapan yerli ve yabancı 250 bilim insanına burs veriliyor ve her yıl 30 bursiyer bu binada 9 ay boyunca yaşıyor ve araştırma yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA